JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Juristpraktikanter

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna som praktikant motsvarar till stor del de uppgifter som nyanställda notarier utför vid tingsrätten. Det övergripande målet med praktiken är att ge praktikanten en inblick i det dagliga domstolsarbetet samt i de olika mål och ärenden som förekommer vid en tingsrätt. Detta sker framförallt genom att du ges möjlighet att delta i det praktiska arbetet, vilket också kan innefatta uppgifter på avdelningarnas kanslier. Som juristpraktikant på Västmanlands tingsrätt kommer din huvudsakliga uppgift att vara protokollförare vid huvudförhandlingar i brottmål samt sammanträden för muntlig förberedelse i enklare dispositiva eller indispositiva tvistemål.


Kvalifikationer

Praktiken ska vara kombinerad med uppsatsskrivande och ingå i juristexamen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Praktiktiden avser 10 veckor.

Antal platser: 2
Vi önskar mångfald i alla hänseenden bland personalen.

Lön: Oavlönad praktik.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: TVL 2017/20:26
Ansök här


Kontakt

Paul Fogelberg
Administrativ chef
021-310 522
paul.fogelberg@dom.se


Övrigt

Skicka in din ansökan samt personligt brev och CV. Ange vårt referensnummer TVL 2017/20:26.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Västmanlands tingsrätt

Västmanlands tingsrätt ligger i en modern byggnad som är belägen centralt i Västerås, alldeles intill stationen, vid Mälaren. Tingsrätten har idag ca 90 medarbetare, indelat i två operativa avdelningar, och delar lokal med Hyres-och arrendenämnden i Västerås där sju medarbetare jobbar. Vi vill vara en trevlig och positiv arbetsplats, attrahera och inte minst behålla personal genom att ha en mycket god arbetsmiljö. Vi vill skapa förutsättningar för att vara en lärande organisation där idéer och förslag tas tillvara och alla känner engagemang och ansvar för myndigheten och arbetet.