JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kalmar tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsbeskrivning

Kalmar tingsrätt är en mellanstor domstol med Kalmar län som domsaga. Förutom tingshuset i Kalmar har vi tingsställe i Västervik där förhandlingar hålls ca två dagar per vecka. Vi hanterar brottmål, tvistemål, konkurser och övriga ärenden samt är sjödomstol.

Kalmar tingsrätt kommer fr.o.m. den 1 april 2017 organiseras i två dömande avdelningar, ett målkansli samt en administrativ avdelning. På tingsrätten arbetar ca 50 personer varav nio ordinarie domare och två fiskaler.

Majoriteten av arbetsuppgifterna löses genom ett teambaserat arbetssätt, för att bättre kunna möta allmänhetens krav på rättssäkerhet, effektivitet, service och tillgänglighet samt för att bättre kunna ta tillvara medarbetarnas hela kompetens och deras önskemål om utveckling. Tingsrätten strävar efter att vara en modern myndighet i medborgarens tjänst med goda möjligheter att rekrytera, utveckla och behålla nödvändig kompetens.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-02
Arbetsgivarens referensnummer: 30-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Laila Kirppu
Lagman
0480-47 78 14
laila.kirppu@dom.se

Karolin Nikolausson
Administrativ chef
0480-47 78 02
karolin.nikolausson@dom.se

Ulrika Kvarnesjö
Saco-S
0480-47 78 42
ulrika.kvarnesjo@dom.se

Per Christensen
Rådman
0480-47 78 93
per.christensen@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Kalmar tingsrätt

Tingsrätten är centralt belägen i Kalmar med närhet till goda kommunikationer. Vi bygger just nu till två förhandlingssalar samt renoverar våra befintliga för att få moderna salar med den nyaste tekniken. Från tingsrätten tar det tio minuter att promenera till centrum. Gym och simhall finns tvärs över gatan. Stads- och länsbussar har hållplatser alldeles i närheten.

Att bo i Kalmar innebär på många sätt ett annat liv än att bo i någon av våra storstäder. Här hittar du ett rikt liv för familjen och tilltalande boende. Avstånden är små och tempot lite lugnare. Var du än befinner dig i staden känner du närheten till havet. Öland ligger inte heller långt borta.

Kommunen erbjuder inflyttarlots som kan hjälpa till med kontakter för boende, förskola/skola, arbetsgivarkontakter för medflyttande osv.