JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Stockholm söker domstolshandläggare med samordningsansvar

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär att tillsammans med avdelningschefen leda och samordna arbetet på kansliet, verka för enhetliga rutiner och även vid behov utveckla dessa. Samverkan med de övriga kanslisamordnarna på kammarrätten är en viktig uppgift gällnade resursfördelning och utvecklingsfrågor.

Förutom att samordna arbetet ingår att arbeta med handläggningen av alla typer av mål som förekommer på kammarrätten. Du registrerar uppgifter i målen, sköter skriftväxling, kallar parter till förhandling och bevakar frister. Förutom detta expedierar du domar och beslut samt sköter gallring av avgjorda mål. Arbetet medför omfattande kontakter med parter, offentliga biträden, ombud, tolkar m.fl. såväl skriftligen som per telefon och vid besök.

Som domstolshandläggare erbjuds du utbildning och får kontinuerlig kompetensutveckling genom att hantera och diskutera de många frågor som uppkom-mer i kammarrättens skiftande måltyper. Du arbetar nära och tillsammans med föredragande och erfarna domare. Vi förväntar oss att du bidrar aktivt och engagerat i vårt löpande utvecklingsarbete.


Kvalifikationer

Du ska ha genomgått lämplig gymnasieutbildning samt ha arbetat några år med administrativa arbetsuppgifter inom domstol. Eftergymnasial utbildning t.ex. paralegalutbildning är en merit. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är även meriterande om du förutom engelska har kunskaper i andra språk.

En förutsättning för att trivas och göra ett bra arbete är att du:

• är noggrann, tar initiativ och har en utpräglad servicekänsla

• kan och är van att organisera och prioritera i stressiga situationer

• bidrar till ett öppet och positivt arbetsklimat

Övriga personliga egenskaper som är viktiga i rollen är samarbetsförmåga och social förmåga. Uppdraget kräver att du kan ta en ledande roll.

Glöm inte att märka de bifogade ansökningarna med KST 2017/206.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-31
Arbetsgivarens referensnummer: KST2017/206
Ansök här


Kontakt

Magnus Ekman
Lagman
magnus.ekman@dom.se

Hagar Akrari
Samordnande domstolshandläggare
hagar.akrari@dom.se

Lars Thun
IT-handläggare, ST-domstol
08-561 694 02


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Kammarrätten i Stockholm samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 240 medarbetare, varav ungefär 180 jurister. Organisationen består av sex dömande avdelningar och varje avdelning har ett kansli som består av 2 – 5 domstolshandläggare. Förutom de dömande avdelningarna har kammarrätten en administrativ enhet.

Kammarrätten handlägger ca 20 000 mål om året och har ca 600 olika måltyper varav de största måltyperna är migrations-, skatte- och socialförsäkringsmål. Som domstolshandläggare har du ett samhällsintressant, varierande och spännande arbete. Kammarrätten utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.

Kammarrätten är en trivsam arbetsplats som präglas av en god och öppen stämning. Våra kulturhistoriska lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön, etnisk och kulturell bakgrund.