JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Stockholm söker en registratorsassistent

Arbetsbeskrivning

Att vara registratorsassistent på Kammarrätten innebär att hantera alla nya mål som kommer in till domstolen, och parallellt vara myndighetens länk gentemot den informationssökande allmänheten. Arbetet är teambaserat och förutsätter nära samarbete med kollegorna på registraturen. Noggrannhet och effektivitet kombinerat med ett öppet och professionellt bemötande är viktiga delar i arbetet. I arbetet ingår att ha ett stödjande och serviceinriktat perspektiv såväl internt mot domstolens funktioner som mot externa besökare.

Kammarrättens registratur leds i den dagliga verksamheten av registratorn. I rollen som registratorsassistent arbetar du med många varierande arbetsuppgifter, bl.a. postöppning, registrering av inkommande mål, utlämnande av allmänna handlingar, klassificering och fördelning av mål. Tjänsten innebär också mycket telefonkontakter i form av förfrågningar från allmänheten, myndigheter, parter och andra intressenter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.


Kvalifikationer

Tjänsten kräver att du har:

• lägst examen från gymnasieutbildning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

• flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från t.ex. domstol, offentlig förvaltning eller annan större organisation.

• goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från domstol.

• ytterligare språkkunskaper.

Som registratorsassistent är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är noggrann och serviceinriktad. Du måste vara ansvarstagande både för dina egna uppgifter och för gruppens gemensamma arbete. Du behöver ha en god förmåga att samarbeta men även kunna arbeta självständigt.

Mot bakgrund av att många av de som har kontakt med domstolen befinner sig i en utsatt situation är det viktigt att du har förmåga att bemöta människor med empati och tydlighet.

Domstolen eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön samt etnisk och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-05
Arbetsgivarens referensnummer: KST2017/95
Ansök här


Kontakt

Tina Roxström
Registrator
08-561 693 47

Ulf Sandell
Service- och säkerhetschef
08-561 690 99

Lars Thun
IT-handläggare, ST-domstol
08-561 694 02

Patricia Schömer, Jusek
Kammarrättsråd, Jusek
08-561 692 38


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Kammarrätten i Stockholm samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 230 medarbetare, varav ungefär 180 jurister. Organisationen består av sex dömande avdelningar samt en administrativ enhet.

Kammarrätten handlägger ca 20 000 mål om året och har ca 600 olika måltyper varav de största måltyperna är migrations-, skatte- och socialförsäkringsmål. Som registratorsassistent har du ett samhällsintressant, varierande och spännande arbete. Kammarrätten utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.

Våra kulturhistoriska lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.