JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Stockholm söker ett eller flera kammarrättsråd

Arbetsuppgifter

Som kammarrättsråd har du en central roll i kammarrättens dömande verksamhet och ansvarar även för beredningen av vissa måltyper. I arbetsuppgifterna för ett kammarrättsråd ingår också att delta i domstolens remissarbete, att handleda fiskaler och föredragande, att delta i domstolens utbildnings- och utvecklingsarbete samt att representera kammarrätten externt.Kvalifikationer m.m.

Kammarrätten söker jurister med mycket goda kunskaper i det rättsliga regelsystemet. Du ska ha en mycket god analysförmåga och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det läggs stor vikt vid att du tar eget ansvar och har ett mycket gott omdöme. Du förväntas ha en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du bör vara uthållig, stresstålig och mycket noggrann utan att förlora i effektivitet.

Fördjupade kunskaper i migrations-, skatte- eller socialförsäkringsrätt kan vara meriterande.

Kammarrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön samt etnisk och kulturell bakgrund.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har ca 230 medarbetare, varav ungefär 170 är jurister och därav drygt 60 ordinarie domare. Organisationen består av sex dömande avdelningar, där varje avdelning leds av en kammarrättslagman, en kansliavdelning samt en administrativ enhet. Kammarrätten handlägger cirka 600 olika måltyper där de vanligast förekommande målen är migrations-, skatte- och socialförsäkringsmål.

Kammarrätten i Stockholm är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Våra lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.

Övriga upplysningar

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett, kravprofil m.m.
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-09-01
Arbetsgivarens referensnummer: 66-2019
Ansök här

Kontakt

Thomas Rolén, kammarrättspresident,
08-561 690 01

Gunilla Norin Blomberg, personalchef,
08-561 690 09

Magnus Mathiasson, kammarrättsråd, (Saco-S)
08-561 692 53


Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.