JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Stockholm söker ett eller flera tf. kammarrättsråd

Arbetsbeskrivning

Som tf. kammarrättsråd arbetar du i huvudsak som ett ordinarie kammarrättsråd, dvs. du har en central roll i kammarrättens dömande verksamhet och även ett ansvar för beredningen av vissa måltyper. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i domstolens remissarbete och att handleda fiskaler och föredragande.


Kvalifikationer

Kammarrätten söker jurister med mycket goda kunskaper i det rättsliga regelsystemet. Du ska ha en mycket god analysförmåga och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det läggs stor vikt vid att du tar eget ansvar och har ett mycket gott omdöme. Du förväntas ha en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du bör vara uthållig, stresstålig och mycket noggrann utan att förlora i effektivitet.

Mot bakgrund av att anställningen är tidsbegränsad är det viktigt att du snabbt kan komma in i arbetet. Vi ser därför gärna att du har viss tidigare erfarenhet av domstolsarbete. Fördjupade kunskaper i migrationsrätt kan vara meriterande. Eftersom en majoritet av de ordinarie domarna är kvinnor, ser vi gärna manliga sökanden.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du via länken nedan.

Det finns möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tjänsten tillträds enligt överenskommelse
Varaktighet: Ett år

Antal platser: En eller flera

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-05
Arbetsgivarens referensnummer: 15-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Thomas Rolén
Kammarrättspresident
08-561 690 01
thomas.rolen@dom.se

Tomas Keisu
Kanslichef
08-561 690 05
tomas.keisu@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 220 medarbetare, varav ungefär 170 är jurister och därav cirka 60 ordinarie domare. Organisationen består av sex dömande avdelningar, där varje avdelning leds av en lagman, samt en administrativ avdelning. Kammarrätten handlägger cirka 600 olika måltyper där de vanligast förekommande målen är migrationsmål, skattemål och socialförsäkringsmål.

Kammarrätten i Stockholm är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättsäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Våra lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.