JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Stockholm söker sommarnotarier 2017

Arbetsbeskrivning

Kammarrätten i Stockholm kommer att anställa sexton sommarnotarier för åtta-tio veckors tjänstgöring under sommaren 2017 med tillträde den 12 juni 2017. Sommarnotarierna kommer att få delta i det dagliga arbetet i kammarrätten, vilket kan innebära såväl handläggning och föredragning av mål som vissa kansliuppgifter.


Kvalifikationer

För att komma i fråga för anställningen ska du studera på juristprogrammet. Vårterminen innan sommaren ska vara minst din sjätte termin men du ska inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2017. Du ska ha läst processrätt och förvaltningsrätt. Du ska ha goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen, en god språklig framställning och vara noggrann. Fördjupningskurser inom förvaltningsrätt och förvaltningsprocessrätt är meriterande.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol.

Du loggar in som arbetssökande och skapar ett konto. Därefter följer du anvisningarna i systemet. Förutom personligt brev och CV, i vilka du ska ange diarienumret KST 2016/509, ska även betyg från juristprogrammet bifogas. Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i ansökningsverktyget och även svarar på alla enkätfrågor.

Ingen erfarenhet krävs.

Ett förtydligande gällande enkätfrågorna, innevarande termin ska vara VT17 och inte VT16 som det står.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-06-12
Anställningen är åtta - tio veckor.

Antal platser: 16
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-01-22
Arbetsgivarens referensnummer: KST 2016/509
Ansök här


Kontakt

Jens Andersson
Administrativ fiskal
08-561 690 61
jens.andersson@dom.se


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Kammarrätten i Stockholm samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 220 medarbetare, varav ungefär 170 är jurister. Kammarrätten handlägger ca 600 olika måltyper vilket möjliggör en stor variation i det dagliga arbetet. Som föredragande har du stora möjligheter att få en bred och fördjupad kunskap inom exempelvis skatte-, socialförsäkrings- och migrationsrätt.

För att våra medarbetare ska vidareutvecklas satsar kammarrätten på att årligen genomföra en stor mängd utbildning. Kammarrätten erbjuder även sina medarbetare generösa friskvårdsförmåner och flexibla arbetstider. Kammarrättens lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.