JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten söker en registrator med placering vid vårt aktuariekontor

Arbetsbeskrivning

Som registrator på aktuariekontoret ingår du i ett team tillsammans med tre andra registratorer samt personal på arkivet. Teamet svarar gemensamt för bland annat hantering av inkommande post, registrering av mål, service till allmänheten och personal inom domstolen, utfärdande av laga kraft, registrering av överklaganden och utlämnande av handlingar.

En central del i handläggningen av inkommande post och registrering av mål är att analysera och klassificera överklaganden inför det fortsatta arbetet med målen på de dömande avdelningarna. En alltmer digitaliserad informationshantering kommer att prägla arbetet.

Aktuariekontoret arbetar tätt tillsammans med arkivet och de dömande avdelningarnas målkanslier. En väl utvecklad förståelse för varandras arbetsuppgifter och ett väl fungerande samarbete mellan aktuariekontoret, målkanslier och arkiv är en förutsättning för en väl fungerande domstol. Som registrator får man vara beredd att gripa sig an även arbetsuppgifter som annars utförs på målkanslierna och inom arkivfunktionen.


Kvalifikationer

Kammarrätten fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska självständigt kunna strukturera och planera ditt arbete samt ha förmåga att prioritera. Som person är du noggrann och ansvarstagande med en utpräglad känsla för service. Du har mycket lätt för att samarbeta, är flexibel, utvecklingsorienterad och tar gärna egna initiativ.

Du har lägst treårig teoretisk gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete i domstol, t.ex. som registrator eller domstolshandläggare, är meriterande. Detsamma gäller motsvarande erfarenhet från annan offentlig verksamhet, advokatbyrå eller liknande. Väl vitsordad Yrkeshögskoleutbildning till Paralegal/Juridisk assistent kan vara meriterande. Du är van att arbeta med IT-stöd och behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift. Du är också väl förberedd inför och intresserad av digital informationshantering och ett digitalt arbetssätt.

Den här rekryteringen hanteras av Poolia.

Välkommen med din ansökan, meritförteckning samt löneanspråk enligt nedan.

Du söker genom att digitalt skicka in din meritförteckning och ditt personliga brev via annonsens ansökningslänk.

Vi tar inte emot ansökningar via mail eller post.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningen inleds med sex månaders provtjänstgöring.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Kammarrätten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-29
Arbetsgivarens referensnummer: Adm dnr 331/17
Ansök här


Kontakt

Ann Berglund
Chefsregistrator
031-732 74 03
ann.berglund@dom.se

Gabriella Knape (ST)
Domstolshandläggare
031-732 76 21
gabriella.knape@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Kammarrätten i Göteborg

Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet.

Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolen har ca 120 anställda, varav ungefär 85 är jurister. Av dessa är drygt 30 ordinarie domare.

Kammarrätten handlägger ett stort antal måltyper. De vanligaste är skattemål, socialförsäkringsmål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen samt olika mål som avser tvång mot person.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. Arbetsklimatet är öppet och trivsamt. Verksamheten präglas av den gemensamma värdegrunden kompetens, engagemang, öppenhet och laganda. För mer information om kammarrätten, se vår hemsida

www.kammarratten.goteborg.se