JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kristianstads tingsrätt söker handläggarchef

Arbetsplatsbeskrivning


Kristianstads tingsrätt är en domstol i centrala Kristianstad med drygt 30 medarbetare, varav elva är domstolshandläggare. Domstolshandläggarna är uppdelade på ett servicekansli och ett målkansli. Den dömande verksamheten vid tingsrätten bedrivs av två team bestående av domare och notarier. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner.

I samband med att tingsrätten utvecklar sin organisation inrättas en chefstjänst för gruppen domstolshandläggare.

Arbetsuppgifter

Som handläggarchef leder, fördelar och utvecklar du arbetet på kansliet. Du har fullt ut personalansvar för en grupp domstolshandläggare. Genom ett coachande ledarskap säkerställer du att varje medarbetare har förutsättningar för att utvecklas i sin roll. Du genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal samt tillgodoser att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas, planeras och genomförs i enlighet med verksamhetens mål.

Du har även ansvar för personalsamordningen inom handläggargruppen, rekrytering och introduktion av nyanställda. Du samarbetar i stor utsträckning med andra personalgrupper med fokus på helhetssyn och verksamhetsutveckling.

Utöver din chefsroll arbetar du operativt som domstolshandläggare, vilket innebär att du handlägger mål och ärenden, förbereder och planerar rättegångar, kallar till förhandlingar, expedierar domar och för protokoll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning. Du har erfarenhet av verksamhets- och personalansvar eller annan erfarenhet som gett dig de kvalifikationer som behövs i rollen som handläggarchef. Tidigare erfarenhet från verksamhet i arbetsledande ställning eller lång erfarenhet som handläggare i domstol eller annan myndighet är meriterande, alternativt kan du ha relevant akademisk utbildning.

Du är en god arbetsgivarrepresentant och har en god förmåga att leda och motivera medarbetare för att skapa engagemang och arbetsglädje, både på grupp- och individnivå. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har god förmåga att fatta och stå för dina beslut, även i svåra situationer.

Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och tycker om att ta initiativ och driva förändrings- och utvecklingsarbeten. Vidare känner du ett stort ansvar för ditt arbete, du är noggrann och väl medveten om vikten att nå uppsatta mål. Arbetstempot är ofta högt och för att trivas i din roll bör du vara lugn och stabil samt ha en god förmåga att hantera stress och att kunna prioritera. För att lyckas i rollen som handläggarchef ställs höga krav på samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Du är en van datoranvändare med god kompetens i Officepaketet och har lätt för att lära dig använda nya IT-baserade verksamhetsstöd. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Tingsrätten ser gärna att medarbetarna har olika erfarenheter och bakgrund.

Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Tingsrätten tillämpar Individuell lönesättning. Ange ditt löneanspråk i ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-02
Arbetsgivarens referensnummer: AD 217-18
Ansök här

Kontakt

Vilhelm Patrikson
044-183685, vilhelm.patrikson@dom.se

Monica Baxter, ST inom Sveriges Domstolar
0721-880 890, monica.baxter.tkr@gmail.com

Eva Mårtensson Serrander, Saco-S
044-183645, eva.martensson-serrander@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Kristianstads tingsrätt