JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Linköpings tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med brottmål, tvistemål och domstolsärenden tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare. Arbetet är ansvarsfullt och kommer att innebära självständigt beslutsfattande i målförberedelsearbetet. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att förbereda och planera för rättegångar, registrera och bereda mål, föra protokoll vid sammanträden, upprätta protokoll och beslutsförslag, kalla till förhandlingar, sköta skriftväxling och att svara på förfrågningar från allmänheten samt expediera handlingar. Tingsrättens målhantering sker i ett databaserat målhanteringssystem, Vera. Utbildning i Vera och handläggning sker internt.


Kvalifikationer

Önskvärda kvalifikationer

• Du som söker ska ha 3-årig gymnasieutbildning från teoretiskt program, annan mot-svarande utbildning och erfarenhet av administrativt arbete.

• Anställningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, ansvarskänsla, flexibilitet, effektivitet, noggrannhet och stresstålighet. För att du ska trivas med arbetet och utvecklas krävs att du kan ta initiativ och lösa problem. Du måste ha gott omdöme, kunna prioritera och arbeta självständigt.

• Du ska vara serviceinriktad och ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

• Arbetet sker till stor del med datorstöd. Du ska därför ha mycket god datorvana.

• Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-17
Arbetsgivarens referensnummer: A773300
Ansök här


Kontakt

Eric Leijonram
Administrativ chef
013-25 10 10

Therese Hass
Personaladministratör
013-25 10 11

Maud Fält (ST)
Domstolshandläggare
013-25 10 71


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Linköpings tingsrätt

Linköpings tingsrätt är en mellanstor tingsrätt med cirka 55 medarbetare, varav sju rådmän och fyra tingsfiskaler. Verksamheten är organiserad i tre enheter: två målenheter och en enhet för administration och service. Hyres- och arrendenämnden har fem medarbetare, varav två hyresråd. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet och snabb handläggning. Tingsrätten och nämnden uppfyller regeringens verksamhetsmål fullt ut. Tingsrätten och nämnderna är belägna på Garnisonsområdet i Linköping i en byggnad med ljusa och ändamålsenliga lokaler.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en modern domstol belägen i en kommun med universitet, statliga verk, universitetssjukhus, industri och handel. Regionen är inne i en expansiv fas. Det är nära till naturen och det finns mycket goda möjligheter till friluftsliv. Kommunikationerna är goda och det tar 1 timma 40 minuter med tåg från Linköping till Stockholm.