JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Lunds tingsrätt söker rådman

Arbetsbeskrivning

Lunds tingsrätt är en domstol med cirka 90 medarbetare varav 14 ordinarie domare och sex tingsfiskaler. Tingsrätten är indelad i en brottmålsenhet, två tvistemålsenheter och en enhet för support och säkerhet.

Som domare i Lunds tingsrätt är du placerad på någon av tvistemålsenheterna men handlägger också brottmål löpande. Vi strävar efter att skapa så stor förutsägbarhet som möjligt när det gäller vilka förhandlingar du som domare ska sitta ordförande på. Lunds tingsrätt har under flera år arbetat med att få en organisation som står för hög effektivitet med bibehållen hög kvalitet och i detta arbete blir du en självklar del. Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en domstol med ett öppet och positivt arbetsklimat.

Placering i Lund med tjänstgöringsskyldighet i Landskrona.


Kvalifikationer

Den vi söker är en skicklig jurist som självklart uppfyller de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil. Som person är du målinriktad, samarbetsorienterad och vill engagera dig i domstolens utveckling, tillsammans med andra och med tingsrättens och Sveriges domstolars bästa i blickfånget.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-12-17
Arbetsgivarens referensnummer: 105-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Göran Lundahl
Lagman
046-16 04 01
0767-61 69 40
goran.lundahl@dom.se

Gunilla Fridh (Saco-S)
Rådman
046-16 04 54
gunilla.fridh@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Lunds tingsrätt

Lunds tingsrätts domsaga omfattar nio kommuner; Lund, Eslöv, Hörby, Höör, Landskrona, Lomma, Kävlinge, Svalöv och Staffanstorp. Tingsrätten är belägen centralt i Lund med närhet till allmänna kommunikationer. I augusti 2018 flyttar vi till nybyggda lokaler i nära anslutning till Lunds centralstation.