JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Målkanslichef

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

I dag arbetar cirka 50 domstolshandläggare och domstolsassistenter på domstolens sex målkanslier. Målkanslierna leds av tre handläggarchefer som har personal- och arbetsmiljöansvar för domstolshandläggarna.

Förvaltningsrätten söker nu en målkanslichef med uppdrag att leda och utveckla arbetet på domstolens målkanslier.

Arbetet innebär

Som målkanslichef har du det övergripande ansvaret för målkanslierna. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för domstolens handläggarchefer och tillsammans med dem utvecklar, driver och följer du upp verksamheten på målkanslierna. Du ingår i domstolens ledningsgrupp där du tillsammans med lagmannen och avdelningscheferna arbetar för domstolens bästa ur ett helhetsperspektiv och där du strategiskt och resultatinriktat driver domstolshandläggarfrågor framåt.

Vi söker söker dig som

  • har mycket god verksamhetskunskap från förvaltningsdomstol
  • har en akademisk examen på lägst kandidatnivå
  • har tidigare erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling inom Sveriges domstolar

Det är meriterande om du är domarutbildad, har tidigare chefs- och ledarerfarenhet och erfarenhet från ledningsgruppsarbete.

Som person har du ett mycket gott omdöme och hög personlig integritet. Du har en mycket god självkännedom och är intresserad av att reflektera över ditt eget ledarskap. Du har helhetssyn och förmåga att hantera olika intressen och perspektiv i en stor organisation. Du är strategisk och analytisk. Du bidrar med din goda samarbetsförmåga och ditt professionella bemötande.

Genom ditt ledarskap inspirerar och motiverar du chefer och medarbetare. I din roll som ledare är du beslutsför, drivande och har lätt att delegera. Du är lyhörd, tydlig och en god kommunikatör. Ditt ledarskap präglas av tillit till dina medarbetares förmåga att bidra till och utveckla verksamheten. Genom engagemang och delaktighet skapar du resultat tillsammans med dina medarbetare. Du förstår värdet av att prestigelöst ge och ta återkoppling.

Din personliga lämplighet för arbetet kommer att vara avgörande.

Vi erbjuder dig

Ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning.

Övrigt

Digitala tester ingår som en del i urvalsprocessen.

Intervjuer genomförs vecka 24-25.

Förvaltningsrätten kan komma att använda sex månaders provanställning. 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-09
Arbetsgivarens referensnummer: 2019/0523
Ansök här

Kontakt

Johan Sanner, ställföreträdande lagman
031-732 71 07

Denise Zetterström, ST, domstolshandläggare
031-732 73 10

Lena Schreiber, Saco-S, föredragande jurist
031-732 71 65


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg
Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med över 370 medarbetare. Vi strävar efter att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar. Domstolen har sex dömande avdelningar. Var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv och enheten för service och säkerhet. Förvaltningsrätten är centralt belägen med moderna och ljusa lokaler vid Heden i Göteborg.