JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Mora tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Arbetet som domstolshandläggare innebär att du tillsammans med ett team av handläggare ingår i ett målkansli. Anställningen kommer att innefatta sedvanligt kontorsarbete men också olika grad av specialiserade uppgifter som t.ex. att föra protokoll vid rättegångsförhandlingar. Arbetet kräver servicekänsla och intresse för människor, då det i arbetet ingår telefonservice och kontakter med allmänheten. Arbete som domstolshandläggare innebär att, i nära samarbete med domare och övrig personal, självständigt handlägga arbetsuppgifter i målhanteringsprocessen bl.a. genom att ha kontakter med parter och andra aktörer i mål och ärenden, planera och kalla till förhandlingar, registrera uppgifter och handlingar i mål och ärenden, expediera domar och beslut m.m. Arbetet är ansvarsfullt och omfattar självständigt beslutsfattande i förberedelsearbetet.


Kvalifikationer

Vi söker en person med minst gymnasiekompetens. Tidigare erfarenhet från arbete i domstol eller annat arbete med juridisk anknytning, t.ex. advokatbyrå är önskvärt och särskilt meriterande. Arbetet kräver goda datakunskaper, goda kunskaper i svenska språket och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Andra språkkunskaper än svenska är meriterande.

Under perioder med hög arbetsbelastning är det viktigt att du kan prioritera och planera ditt arbete. Som person är du noggrann, intresserad, prestigelös och initiativrik. Eftersom du ska arbeta i team ska du trivas att arbeta nära andra människor och respektera deras tider och arbetsmiljö.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personal när det gäller ålder, kön, etnisk och kulturell bakgrund. För att få en jämnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till tjänsten.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tingsrätten tillämpar provanställning under sex månader.
Omfattning: Heltid
Tillträde 2018-02-01 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-30
Arbetsgivarens referensnummer: TMO 2017/47
Ansök här


Kontakt

Karin Djus
Chefsadministratör
0250-296 21
karin.djus@dom.se

Ann-Mari Ekman
ST-domstol
0250-296 14
ann-mari.ekman@dom.se

Camilla Amnér
Jusek
0250-296 02
camilla.amner@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Mora tingsrätt

Mora tingsrätt är en av två tingsrätter i Dalarna. I domstolens område (domsaga) ingår Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalens kommuner.

Tingsrätten är inrymd i ett vackert tingshus från 1903 som har renoverats och byggts om under 2013. Lokalerna är ljusa och fräscha, med den senaste tekniken och tingshuset ligger med utsikt över Siljan, nära till Mora centrum och en tågstation.

Vid domstolen arbetar cirka 20 medarbetare, både yngre jurister med tillfällig anställning, domare, handläggare, administratör, expeditionsvakt m.fl. Domstolen handlägger och avgör brottmål, tvistemål och olika typer av ärenden.