JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

NYKÖPINGS TINGSRÄTT SÖKER SOMMARNOTARIE

Arbetsbeskrivning

Hos oss är kunskapsutbytet mellan ordinarie domare, fiskaler och övriga jurister stort och delaktigheten hög. I arbetet som sommarnotarie ingår att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar i brottmål och tvistemål, skriva förslag till domar och beslut samt göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar på juristlinjen, har genomfört process- och straffrätten och inte har tidigare erfarenhet av arbete i tingsrätt.

Du bör ha goda betyg från genomförda kurser på juristutbildningen, vara noggrann och ha god samarbetsförmåga.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: 5-2017

Ansök via epost till:
nykopings.tingsratt@dom.se

Kontakt

Linn James
Tingsnotarie
0155-120 429


Övrigt

Anställningen omfattar fem veckor under sommaren 2017.

Din ansökan med cv, betyg, tjänstgöringsintyg och referenser skickar du till Nyköpings tingsrätt, Box 333, 611 27 Nyköping eller e-post enligt ovan:

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Nyköpings tingsrätt

I fräscha lokaler intill hamnen i sommarstaden Nyköping ligger en av Sveriges effektivaste tingsrätter. Vi är effektiva för att vi satsar på avslut i mål och ärenden. Titta gärna på våra statistiksiffror! Vi är bl. a. tio domare, en beredningsjurist och tio notarier. Vi erbjuder nu en juridikstuderande möjligheten att arbeta som sommarnotarie under fem veckor sommaren 2017.

Nyköpings tingsrätt handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Tingsrätten har idag 35 anställda på tre dömande enheter och en administrativ enhet.