JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker Domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare blir du en del av ett handläggarteam som bereder målen fram till förhandling och avgörande. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera nya mål och handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till förhandling samt expediera domar och beslut. I arbetet kan också ingå att föra protokoll vid förhandlingar samt skriva förslag till domar och beslut. Dagligen förekommer mycket kontakt med allmänhet, parter och ombud.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Som person är du ansvarstagande och noggrann samt anpassar dig lätt till nya förutsättningar. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att priorietera och planera ditt arbete extra viktig.

Du har avslutad gymnasieutbildning och minst ett års erfarenhet från administrativt arbete. Erfarenhet av handläggarroll företrädesvis på domstol, eller inom myndighet är meriterande. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och testförfarande kommer at tillämpas som komplement till intervjun.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Provanställning om 6 månader tillämpas.
Omfattning: Heltid
Tillträde augusti 2018.

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-26
Arbetsgivarens referensnummer: A770494
Ansök här


Kontakt

Annika Landström
Handläggarchef, allmäna avdelningen
08-561 656 15
annika.landstrom@dom.se

Therese Lust
Domstolshandläggare, ST-representant
08-561 656 27
therese.lust@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Nacka tingsrätt

Nacka tingsrätt är en domstol med ca 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen.

Tingsrätten ligger belägen i moderna lokaler i Nacka strand med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Under 2018 kommer tingsrätten att få nya lokaler i Sickla med ännu bättre kommunikationsmöjligheter till bl.a. Stockholm.

Vi söker nu en eller flera domstolshandläggare för tillsvidareanställning. Tjänsterna är placerade vid vår allmänna del.

Tillträde i augusti.