JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker HR-administratör

Arbetsbeskrivning

Som HR-administratör på Nacka tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. I din roll kommer du att ge support och stöd till tingsrättens medarbetare i HR-frågor. Dina arbetsuppgifter består av löpande löneadministration samt annan administration inom personalområdet. Till detta hör bland annat rekryterings- och utbildningsadministration, framtagande av personalstatistik, hantering av personakter och publicering av HR-relaterad information på Intranätet.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med tingsrättens HR-specialist och tillsammans kommer ni att utveckla och förbättra arbetsrutiner och processer inom HR. Du kommer att bistå HR-specialisten i processerna attrahera, rekrytera, anställa och avsluta personal. Du kommer även att ingå i ett regionalt nätverk för HR-frågor tillsammans med HR-personal från de fem tingsrätterna i Stockholmsregionen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs i en administrativ och stödjande roll. Du har högskoleutbildning inom HR-området eller examen från annan eftergymnasial utbildning inom HR-området och minst ett års erfarenhet av personaladministrativt arbete. Tidigare erfarenhet från personaladministrativt arbete inom offentlig verksamhet kan vara meriterande.

Rollen kräver att du har en god förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du är noggrann, har en mycket god samarbetsförmåga samt skapar goda relationer med dina kolleger genom ditt förtroendeingivande sätt. Din kommunikativa förmåga är god och du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Då du kommer att hantera många olika typer av arbetsuppgifter är det viktigt att du har lätt för att lära dig nya uppgifter och har förmågan att analysera och lösa problem. Vidare har du integritet och kan agera som arbetsgivarrepresentant i personalärenden.

Du är en van datoranvändare med mycket goda kunskaper i Officepaketet och du har förmåga att söka tillgänglig information och lära dig IT-system som tillämpas i verksamheten. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

I rekryteringsprocessen samarbetar vi med Poolia och testförfarande kommer att ingå.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse.
I rekryteringen använder vi oss av provanställning 6 månader.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-27
Arbetsgivarens referensnummer: A699160
Ansök här


Kontakt

Nele Turemark (tillgänglig efter 7 augusti)
Rekryteringskonsult Poolia
08-55565031
0702 489977
nele.turemark@poolia.se

Anders Lillienau, (tillgänglig efter 14 augusti)
JUSEK representant, (rådman)
08-561 657 20
anders.lillienau@dom.se

Annika Landström
ST representant (domstolshandläggare)
08-56165615
annika.landstrom@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Nacka tingsrätt

Nacka tingsrätt är en domstol med drygt 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljö- och fastighetsmål samt mål enligt plan- och bygglagen.

Tingsrätten ligger belägen i moderna lokaler i Nacka strand med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Hösten 2018 kommer tingsrätten att flytta till nya lokaler i Sickla med ännu bättre kommunikationsmöjligheter till bl.a. Stockholm.

Tingsrätten är indelad i fyra dömande avdelningar, två allmänna och två mark- och miljöavdelningar, samt en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen ansvarar för personal-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen. Vi söker nu en HR-administratör till den administrativa avdelningen.