JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker arkivarie

Arbetsbeskrivning

Som arkivarie vid Nacka tingsrätt kommer du att ansvara för att hålla tingsrättens arkiv i god ordning i enlighet med de förordningar och krav som ställs på tingsrätten. Du arbetar med att förteckna, ordna, sortera och vårda tingsrättens arkivhandlingar och stödjer samt utbildar medarbetarna i arkivfrågor. Som arkivarie hanterar du externa och interna förfrågningar samt utlämnande av tingsrättens domar och övriga allmänna handlingar till allmänheten och andra myndigheter. Även andra administrativa uppgifter inom avdelningen kan förekomma.

Inför tingsrättens flytt till nya lokaler under 2018, ansvarar du för att organisera, ordna, packa och förteckna arkivmaterial som delvis flyttas till Stadsarkivets lokaler. Du ansvarar även för kontakter och samordning av möten mellan Nacka tingsrätt och Stadsarkiv.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med minst fil kand. där det ingår 40 p/60 hp i arkivvetenskap. Du ska ha kunskap om verksamhetsbaserad arkivredovisning och tidigare erfarenhet av arbete med arkivfrågor inom rättsväsendet eller med offentlighets- och sekretesslagstiftning är meriterande.

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till dina kollegor. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann. För att trivas hos oss bör du vara flexibel och ha förmåga att självständigt driva, organisera och prioritera ditt arbete, särskilt under perioder med hög arbetsbelastning.

Du uttrycker dig mycket väl på svenska i både tal och skrift och har en förmåga att förklara arbetsrelaterad information på ett enkelt och lättbegripligt sätt. God datorvana är ett krav och du ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personal när det gäller ålder, kön och etnisk bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-01
Arbetsgivarens referensnummer: A683146
Ansök här


Kontakt

Jolanta Szostak
Servicechef
08-561 656 08
jolanta.szostak@dom.se

Gustav Sandler (Jusek)
Beredningsjurist
08-561 656 38
gustav.sandler@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Nacka tingsrätt

Nacka tingsrätt är en domstol med drygt 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljö- och fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen.

Tingsrätten är indelad i fyra dömande avdelningar, två allmänna och två mark- och miljöavdelningar, samt en administrativ avdelning som ansvarar för personal och ekonomifrågor och servicefunktioner såsom arkiv, IT/teknik, reception, säkerhet och vaktmästeri. Avdelningen leds av en administrativ chef i nära samarbete med tingsrättens servicechef. Tingsrättens lokaler ligger vackert belägna i Nacka strand med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Hösten 2018 kommer tingsrätten att få nya och ändamålsenliga lokaler i Sickla med ännu bättre kommunikationsmöjligheter till bl.a. Stockholm.