JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare och du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter som ingår i målhanteringen på tingsrätten, från att ta emot och registrera nya mål och handlingar fram till expediering av domar och beslut. Dagligen förekommer mycket kontakt med parter, ombud, myndigheter och allmänhet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att priorietera och planera ditt arbete extra viktig.

Du har avslutad gymnasieutbildning och minst ett års erfarenhet från administrativt arbete. Erfarenhet av handläggarrollen inom myndighet är meriterande, företrädesvis på domstol. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-01-20
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 2016-641
Ansök här


Kontakt

Jolanta Szostak
Servicechef
08-561 656 08

Anette Ramsten (ST)
Domstolshandläggare
08-561 656 21


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Nacka tingsrätt

Nacka tingsrätt är en domstol med ca140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen.

Tingsrätten ligger belägen i moderna lokaler i Nacka strand med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Inom ca två år kommer tingsrätten att få nya och ändamålsenliga lokaler i Sickla med ännu bättre kommunikationsmöjligheter till bl.a. Stockholm.