JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker en administrativ fiskal

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en administrativ fiskal direkt underställd lagmannen. Tjänsten är ny och vi kan erbjuda ett stimulerande och omväxlande arbete där ingen dag är den andra lik.

Du kommer att biträda lagmannen i hennes arbete, delta i projekt- och utvecklingsarbete på tingsrätten, upprätta förslag till remissyttranden, vara tingsrättens kontaktperson i förhållande till andra myndigheter, samt vara sekreterare vid ledningsgruppens sammanträden och andra möten.

I uppdraget ingår även att hålla i viss utbildning av nyanställda samt planera och organisera vissa events på tingsrätten.

Förutom ovanstående arbetsuppgifter kommer du även att delta i den dömande verksamheten på avdelningarna


Kvalifikationer

Vi söker dig som är tingsfiskal på Nacka eller annan tingsrätt.

Du ska vara duktig på att organisera och strukturera ditt arbete. Du arbetar självständigt och effektivt samt har god social kompetens, en väl utvecklad förmåga att samarbeta samt har ett gott omdöme. Du har även lätt för att uttrycka dig väl i både tal- och skrift.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Snarast, enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning under ett år. Avräkning 6 månader mot tingsfiskalstiden.

Antal platser: 1
1

Lön: Lönetillägg: 2000 kr


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-25
Arbetsgivarens referensnummer: A701478
Ansök här


Kontakt

Cecilia Klerbro (tillgänglig efter 7 augusti)
Lagman
08-561 656 03
cecilia.klerbro@dom.se

Anders Lillienau, (tillgänglig efter 14 augusti)
JUSEK representant, (rådman)
08-561 657 20
anders.lillienau@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Nacka tingsrätt

Nacka tingsrätt är en domstol med drygt 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljö- och fastighetsmål samt mål enligt plan- och bygglagen.

Tingsrätten ligger belägen i moderna lokaler i Nacka strand med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Hösten 2018 kommer tingsrätten att få nya lokaler i Sickla med ännu bättre kommunikationsmöjligheter till bl.a. Stockholm.

Tingsrätten är indelad i fyra dömande avdelningar, två allmänna och två mark- och miljöavdelningar, samt en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen ansvarar för personal-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen.