JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker tekniskt råd för prövning av plan- och byggfrågor

Arbetsuppgifter

Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen.

På mark- och miljödomstolen arbetar tekniska råd. Ett tekniskt råd är ordinarie domare och deltar tillsammans med juristdomarna i avgöranden och övrig handläggning av mål och ärenden. Tingsrätten söker nu ett tekniskt råd med inriktning mot plan- och byggfrågor.

Vill du veta mera om mark- och miljödomstolen, gå in på http://www.nackatingsratt.domstol.se/Om-tingsratten/Mark--och-miljodomstolen/

Kvalifikationer m.m.

Du bör ha arkitektexamen från teknisk högskola eller motsvarande akademisk utbildning. Utöver relevant utbildning krävs bred, långvarig och kvalificerad yrkeserfarenhet av tillämpning av plan- och bygglagstiftningen vid kommun, länsstyrelse eller motsvarande.  

Arbetet sker i nära samarbete med juristdomare, beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare, vilket ställer stora krav på samarbetsförmåga. Arbetet kräver också att du har en god analytisk förmåga och att du kan uttrycka dig klart och tydligt i tal och skrift. Du ska kunna omsätta din utbildning och yrkeserfarenhet i rättsliga ställningstaganden, vilket ställer höga krav på integritet och ansvarskänsla, förståelse för domstolens roll samt ett gott omdöme. Intresse för att utveckla kvaliteten i arbetet är viktigt, liksom intresse och förmåga att pedagogiskt förmedla kunskaper till medarbetarna och allmänheten. Eftersom domstolen har ett stort domsområde kan resor med övernattning ingå. Körkort är önskvärt. 

Ett tekniskt råd ska vara svensk medborgare. 

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning inom ramen för Domstolsakademin.

Tekniska råd anställs med fullmakt.

Om Nacka tingsrätt

Nacka tingsrätt har omkring 150 anställda, varav 30 juristdomare (rådmän och tingsfiskaler) och tolv tekniska råd. Tingsrätten är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vi sitter i nybyggda, moderna lokaler i Sickla med goda kommunikationer till bl.a. centrala Stockholm. Vi lägger stor vikt vid att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.  

Tingsrättens domsområde utgörs, i frågor om tvistemål och brottmål, av Nacka, Tyresö och Värmdö kommuner. Domsområdet för mark- och miljödomstolen omfattar Mellansverige, från Dalarna i norr till Gotland i söder. Tingsrätten ansvarar också för samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län.

Övriga upplysningar

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-27
Arbetsgivarens referensnummer: 123-2018
Ansök här

Kontakt

Åsa Marklund Andersson, tf. chefsrådman,
08-561 657 16

Maria Bäckström Bergqvist, tekniskt råd,
08-561 657 19

Nils Cederstierna, tf. lagman t.om. 2019-01-14,
08-561 657 53

Cecilia Klerbro, lagman,
08-561 656 03

Anders Lillienau (Saco-S), rådman,
08-561 657 20


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.