JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Norrköpings tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Domarens arbetsuppgifter är att döma i brottmål, tvistemål och ärenden. En väsentlig del av domstolens verksamhet i tvistemål syftar till att söka samförstånd, som innebär att parterna tillsammans med rätten finner en gemensam lösning av tvisten. I arbetet som rådman ingår att handleda och utveckla unga jurister under utbildning.

Kvalifikationer

Av länken nedan följer den kravprofil som Domarnämnden (en statlig myndighet som bereder anställningsärenden av domare) har beslutat. Det är inget krav att en sökande ska ha genomgått domarbanan. Tingsrätten förutsätter utöver nämnda profil att sökanden är en erfaren jurist med mycket gott omdöme och integritet som har förmåga att samarbeta väl med övriga anställda och är drivande i såväl målarbetet som i det generella förbättringsarbete som ständigt pågår vid tingsrätten. Till bilden ska läggas att personen vi söker också ska vara flexibel, utåtriktad och ha en god förmåga att hantera människor av vitt skilda slag. Eftersom det ingår att leda yngre jurister i deras arbete ska du ha en pedagogisk förmåga. Tingsrätten har höga ambitioner när det gäller att utveckla domstolen för att möta allmänhetens krav på en verksamhet av god kvalitet.

Det finns bl a inom ramen för Domstolsakademin goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Om Norrköpings tingsrätt och Norrköping

Tingsrätten är en medelstor domstol med drygt 40 anställda varav 10 domare. Verksamheten bedrivs centralt i Norrköpings kommun och omfattar utöver nämnda kommun även Finspångs, Söderköpings och Valdemarsviks kommuner. Totalt bor det ca 180 000 personer i tingsrättens upptagningsområde. Norrköping är en av landets största städer med ett rikt utbud av service, kultur, idrott m.m. I staden finns dessutom flera stora statliga myndigheter. Kommunikationerna och vägnätet till staden är goda.


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Läs mer


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-02
Arbetsgivarens referensnummer: 47-2018
Ansök här

Kontakt

Lars-Gunnar Lundh, lagman
011-24 35 73, lars-gunnar.lundh@dom.se

Lena Magnell, administrativ chef
011-24 35 50, lena.magnell@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden