JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nyköpings tingsrätt söker rådman

Arbetsuppgifter

Rådmannen ska utföra de arbetsuppgifter som en rådman vid en tingsrätt vanligtvis utför. I första hand är uppgifterna alltså dömande. Men även beredande uppgifter ingår, liksom handledning av notarier.

Tingsrättens organisation är helt rotelbaserad. I en sådan organisation krävs att varje rådman tar ett större ansvar för arbetsledning än en rådman behöver göra i en organisation som inte är rotelbaserad.    

Kvalifikationer 

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Med hänsyn till den rotelbaserade organisationen är av särskild vikt att rådmannen har en väl utvecklad förmåga att leda och entusiasmera medarbetare.  

 

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

 

Om Nyköpings tingsrätt

Tingsrätten är medelstor. Det finns normalt sju ordinarie domare och tre fiskaler. De sex rådmännen är indelade på två enheter. Organisationen på enheterna är helt rotelbaserad. Varje domare har sin egen rotel; varje rådmansrotel tilldelas brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser.

I Nyköpings tätort, ca 10 mil söder om Stockholm, bor ca 32 000 personer.    

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 58-2018
Ansök här

Kontakt

Magnus Widebeck, lagman
0706-217 678, magnus.widebeck@dom.se

Åke Söderlind, rådman (Saco-S)
0703-422 987, ake.soderlind@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden