JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Örebro tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsuppgifter

Vid tingsrätten får du som rådman arbeta med många olika typer av mål och ärenden. I arbetet kommer du att ha omfattande kontakter med parter och rättsliga aktörer av skilda slag. Arbetet är stimulerande, utvecklande och ställer krav på självständighet och personlig integritet. Beredningsorganisationen är väl utvecklad och består av beredningsjurister, domstolshandläggare och notarier. Tingsrätten arbetar aktivt med kompetensutveckling av personalen och strävar efter att erbjuda varje medarbetare arbetsuppgifter utifrån dennes kunskaper, erfarenheter och intressen.


Kvalifikationer

Förutom at du ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare bör du vara öppen, drivande, målmedveten och beredd att engagera dig i såväl stora som små utvecklingsprojekt, hela tiden med perspektivet tingsrättens bästa i fokus. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till god stämning på arbetsplatsen. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-04
Arbetsgivarens referensnummer: 123-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Björn Lindén
Lagman
019 – 16 63 01
bjorn.linden@dom.se

Lars-Erik Hulth (Saco-S)
Rådman
019-16 63 59
lars-erik.hulth@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Örebro tingsrätt

Örebro tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet och har hela Örebro län som domkrets. Tingsrätten är nationell specialdomstol för ärenden om omvandling av livstidsstraff. Tingsrätten har ca 80 medarbetare, som arbetar i centralt belägna lokaler. Domstolen avgör årligen ca 6 400 brottmål, tvistemål och ärenden.

Den dömande verksamheten är indelad i två avdelningar och på var och en av dessa finns det en chefsrådman. Avdelning 1 och 2 består av tre allmänna rotlar vardera och på avdelning 2 finns det dessutom specialrotlar. De allmänna rotlarna består av två ordinarie domare, tre domstolshandläggare och två notarier och där handläggs brottmål, tvistemål och ärenden. På två av rotlarna utbildar vi fiskaler. Dessa rotlar består av en rådman, två fiskaler, tre domstolshandläggare samt tre notarier. Vid tingsrätten finns det också en administrativ avdelning.

I Örebro och dess omgivningar finns goda möjligheter att fylla fritiden med olika aktiviteter inom bl.a. kultur och sport.