JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Östersunds tingsrätt, mark- och miljödomstolen söker tekniskt råd

Arbetsuppgifter

Östersunds tingsrätt är en av fem tingsrätter i landet som även är mark- och miljödomstol. Tingsrätten har 52 anställda, varav ca 15 arbetar vid mark- och miljödomstolen. Mark- och miljödomstolen handlägger miljömål, fastighetsmål, va-mål och plan- och byggmål. Verksamhetsområdet omfattar Gävleborgs och Jämtlands län, Västernorrlands län utom Örnsköldsviks kommun, samt Dorotea, Vilhelmina och Åsele kommuner i Västerbottens län.

Som tekniskt råd är du domare i mark- och miljödomstolen tillsammans med lagfarna domare och ibland även särskilda ledamöter. Vid mark- och miljödomstolen prövas bl.a. överklagade förrättningsbeslut från lantmäterimyndighet och överklagade bygglovs- och planbeslut.

Arbetet som tekniskt råd innebär bl.a. granskning och bedömning av underlag och förutsättningar i de överklagade målen samt ställningstaganden till riktigheten i de överklagade besluten. Hos oss skriver våra tekniska råd domar. Arbetet innebär tjänsteresor med övernattning och förutsätter innehav av körkort.

Kvalifikationer 

Du ska ha utbildning på högskolenivå med inriktning mot lantmäteri, samhällsplanering eller motsvarande. Du bör ha bred erfarenhet av arbete inom några eller helst flera av verksamhetsfälten fastighetsbildning, samhällsplanering, plan- och byggfrågor, fastighetsvärdering och ersättningsfrågor. Arbetet kräver ett brett intresse för samhällsbyggnadsprocessen samt god kännedom om tillämplig lagstiftning och mycket god analytisk förmåga.

Förutom att arbeta tillsammans med juristdomare sker arbetet i ett nära samarbete med beredningsjurister och domstolshandläggare. Domstolens arbetssätt ställer stora krav på samarbetsförmåga och förutsätter att du har mycket god förmåga att uttrycka dig klart och tydligt i tal och skrift. Domaryrket ställer även höga krav på integritet och ansvarskänsla samt ett gott omdöme.

Det här är den bästa tjänsten du kan få, om du är intresserad av juridiska frågor och språk samt vill vara med och fatta beslut som är viktiga för miljön och samhällsutbyggnaden.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för tekniska råd. Kravprofilen hittar du på länken nedan, goda möjligheter finns till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

 

Om Östersunds tingsrätt

Östersunds tingsrätt är en medelstor domstol som består av två avdelningar och en enhet, mark- och miljödomstolen, allmänna avdelningen samt en administrativ enhet. Sammanlagt är vi ca 52 medarbetare. Östersunds tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats där vi bedriver ett aktivt arbete med att nå satta mål för verksamheten. Vi arbetar även aktivt med att utveckla vårt eget arbetsmiljöarbete där trivsel och friskvård ligger oss varmt om hjärtat – varje medarbetare är hos oss en viktig resurs i att utveckla detta arbete. Som tekniskt råd ingår Du som en del i arbetsgemenskapen på domstolen, där alla har både möjligheter och ansvar att påverka utvecklingen till den bästa möjliga arbetsplatsen.

Om du är intresserad av tjänsten hos oss så kommer du till Östersund, en stad där man njuter av livet året om, men lite extra under vårvintern som av många östersundsbor betraktas som den bästa årstiden. Det är korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till nöjesliv och fritidsaktiviteter, något som ger förutsättningar för en livsstil med mer tid för att verkligen leva! Lägg därtill ljusa sommarnätter, närhet till fjäll och sjö samt riktiga vintrar med mycket snö. Östersunds kommun har drygt 62 000 invånare, se mer på www.ostersund.se

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Tekniska råd anställs med fullmakt.

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 63-2018
Ansök här

Kontakt

Caroline Hindmarsh, lagman
063-15 06 24, caroline.hindmarsh@dom.se

Lars-Göran Bennmarker, chefsrådman
070-610 33 49, lars-goran.bennmarker@dom.se

Mats Andersson, tekniskt råd
073-270 27 20, 063-15 06 74, mats.andersson@dom.se

Lena Gråberg, chefsadministratör
070-335 06 26, 063-15 06 26, lena.graberg@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden