JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Östersunds tingsrätt söker en rådman

Arbetsbeskrivning

Östersunds tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats där vi bedriver ett aktivt arbete med att nå satta mål för verksamheten. Vi arbetar även aktivt med att utveckla vårt eget arbetsmiljöarbete där trivsel och friskvård ligger oss varmt om hjärtat - varje medarbetare är hos oss en viktig resurs i att utveckla detta arbete.

Som domare ingår du som en del i arbetsgemenskapen på domstolen, där alla har både möjligheter och ansvar att påverka utvecklingen mot den bästa möjliga arbetsplatsen.

Vi behöver nu utöka vår personal med en rådman på mark- och miljödomstolen med viss tjänstgöringsskyldighet på allmänna avdelningen. Rådmannen med den tjänstgöringen kommer antingen att flyttas över från allmänna avdelningen eller vara den rådman tingsrätten nu söker.

Den allmänna avdelningen är indelad i sju rotlar med en chefsrådman, fyra rådmän och f.n. två tingsfiskaler som rotelinnehavare. På rotlarna handläggs brottmål, tvistemål och ärenden. Rotlarna är indelade i två rotelgrupper med vardera 4-6 domstolshandläggare, vilka har långtgående delegation att bereda och sätta ut brottmål utifrån ett i förväg bestämt schema. Tvistemål och ärenden är hela tiden knutna till en rotel, där alla mål och ärenden lottas på domare och handläggare. Tingsrätten uppfyller huvudsakligen alla verksamhetsmål.

Mark- och miljödomstolen är f.n. indelad i fyra rotlar med chefsrådman och tre rådmän som rotelinnehavare. På avdelningen finns även fyra tekniska råd, tre beredningsjurister och fyra domstolshandläggare. Som rådman ingår du som domare i mark- och miljödomstolen tillsammans med tekniska råd och sakkunniga ledamöter. Vid mark- och miljödomstolen prövas bl.a. grund- och ytvattenuttag, vattenregleringar, marina utbyggnader, anläggningar för kraftproduktion och industrianläggningar, anläggningar för avfall, energiproduktion och infrastruktur samt naturvårds-, hälsoskydds- och kemikaliefrågor.

Arbetet på mark- och miljödomstolen innebär en del resor, främst under barmarkssäsongen. Kombinationen av att arbeta med målhantering och syn på plats upplever våra medarbetare vid domstolen som stimulerande.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan. Erfarenhet från de rättsområden som förekommer på mark- och miljödomstolen kan vara meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Arbetsgivarens referensnummer: 63-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Göran Ingebrand
Lagman (t.o.m. 2017-06-30)
063-15 06 24
070-527 72 28
goran.ingebrand@dom.se

Lena Gråberg
Chefsadministratör
063-15 06 26
070-335 06 26
lena.graberg@dom.se

Lars-Göran Bennmarker
Chefsrådman (chef mark- och miljödomstolen)
063-15 06 68
070-610 33 49
lars-goran.bennmarker@dom.se

Marit Åkerblom
Chefsrådman (chef allmänna avdelningen)
063-15 06 39
marit.akerblom@dom.se

Annefrid Nilsson (Saco-S)
Tingsfiskal
063-15 06 95
annefrid.nilsson@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Östersunds tingsrätt

Östersunds tingsrätt är en medelstor domstol som består av två målavdelningar, allmänna avdelningen och mark- och miljödomstolen samt en administrativ enhet. Sammanlagt är vi drygt 50 medarbetare.

Om du är intresserad av en anställning hos oss så kommer du till Östersund en stad där man njuter av livet året om. Det är korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till nöjesliv och fritidsaktiviteter, något som ger förutsättningar för en livsstil med mer tid för att verkligen leva! Lägg därtill ljusa sommarnätter, närhet till fjäll och sjö samt riktiga vintrar med mycket snö. Östersunds kommun har ca 60.000 innevånare, se mer på www.ostersund.se