JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pedagogisk kommunikatör inom webb

Annonsbild för Pedagogisk kommunikatör inom webb

Vill du vara med i vårt spännande arbete med att utveckla Sveriges Domstolars helt nya webbplats? Vi på enheten för extern kommunikation arbetar med bland annat webb, media, profil, varumärke och sociala medier. Vår största kanal är webbplatsen domstol.se, en nationell webbplats för samtliga 80 domstolar i Sverige. Den har över 5 miljoner besök per år och är navet i domstolarnas externa kommunikation.

Vad innebär arbetet och vem söker vi?

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

  • Planera och genomföra utbildningar för lokala domstolsredaktörer
  • Utveckla och ta fram utbildningsmaterial
  • Löpande ge domstolsredaktörerna stöd och rådgivning
  • Ansvara för att kartlägga och ta tillvara synpunkter och krav från domstolarna för att utveckla och förbättra webben och stödet till domstolarna.

Du kommer att vara ansvarig för att utbilda redaktörer i webbpublicering, därför behöver du ha goda kunskaper i Episerver eller annat publiceringsverktyg. Du behöver vara pedagogisk och ha erfarenhet av att utbilda och undervisa, och det är en fördel om du har arbetat med e-utbildning.

Du har examen från Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet eller annan lämplig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt flera års erfarenhet inom kommunikationsområdet. Det är meriterande om du tidigare arbetat i offentlig verksamhet. 

För att kunna stötta domstolarna i sitt innehållsarbete på webben behöver du också vara en driven kommunikatör med god känsla för det svenska språket. Det är meriterande om du har erfarenhet av sökmotoroptimering, tillgänglighetsfrågor och arbete med statistik och nyckeltal. 

Vad erbjuder vi?

Vi är drygt 20 medarbetare på kommunikationsavdelningen som tillsammans skapar förutsättningar för att Sveriges Domstolar ska kunna driva ett professionellt och effektivt kommunikationsarbete externt och internt.

Just nu pågår ett projekt där Domstolsverket arbetar fram en helt ny webbplats för Sveriges Domstolar. Vår utmaning är att skapa innehåll som är serviceinriktat och begripligt – och som samtidigt är juridiskt korrekt. Det är roligt och utvecklande, och resultatet är viktigt för den enskilda medborgaren och för hela samhället.

Du kommer arbeta i en central redaktion med placering i Jönköping och ha ett nära samarbete med lokala webbredaktörer på domstolarna i Sverige. Eftersom redaktionen är ny, kommer du kunna vara med och utveckla arbetssätt och metoder.

Domstolsverket

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar.

Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping. 

Övrigt

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på ett år och kommer att tillsättas snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-21
Arbetsgivarens referensnummer: 992-2018
Ansök här

Kontakt

Petra Thor Jonzon, kommunikationschef
0703-20 12 89

Anna Kronander, facklig företrädare Saco
0731-40 38 44

Magnus Danielsson, facklig företrädare ST
036-15 53


Om Domstolsverket
Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverket