JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Planeringsdirektör med utvecklingsinriktning

Arbetsbeskrivning

Som planeringsdirektör leder du arbetet inom GD-stab, som har två enheter, planeringsenheten och enheten för IT strategisk styrning, som vardera har en enhetschef. Tillsammans har staben 15-talet kvalificerade medarbetare. Du arbetar i nära dialog med generaldirektören och är dennes ställföreträdare.

GD-stab ansvarar för att utifrån ett helhetsperspektiv bistå generaldirektören i ledningen och uppföljningen av Domstolsverket verksamhet. Staben har ansvar för att identifiera, driva och följa upp strategiska frågor.

Planeringsenhetens uppdrag är att med helhetssyn leda och styra Domstolsverkets processer för bl.a. verksamhetsplanering, målformulering och uppföljning. Enheten för IT-strategisk styrning ansvarar bl a för den långsiktiga IT-strategin och för att digitaliseringens möjligheter tas tillvara och omsätts i Sveriges Domstolar. Enheten ansvarar också för arkitekturledningen.

Som planeringsdirektör har du ansvar för att leda ett viktigt utvecklingsarbete som GD-stab bistår ledningsgruppen med. Arbetet innebär att utveckla en förändrad lednings- och styrningsprocess som bl a ska leda till att organisationen arbetar mer målstyrt, samtidigt som ledningsprocessen genomförs i praktiken.

Du har en viktig roll i att samla organisationen kring de mål som ledningen beslutat. Den nya ledningsprocessen kräver också mer av samarbete mellan avdelningarna på Domstolsverket. Det innebär bl.a. att du i din roll ska verka utifrån en helhetssyn på organisationen med fokus på de behov som domstolarna och medborgarna har.

Som planeringsdirektör har du också en tät och nära dialog med regeringskansliet i frågor som rör Sveriges Domstolar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse för och erfarenhet av att leda kvalificerat utvecklingsarbete i en större komplex organisation. Du har erfarenhet av att leda på strategisk nivå och du har god kompetens vad gäller styrning och uppföljning inom offentlig verksamhet samt att arbeta med förändringsledning. Du är en erfaren chef och är väl förtrogen med vad det innebär att vara arbetsgivarföreträdare. I grunden har du en akademisk utbildning inom relevant område, där lämpliga områden kan vara ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap.

Du är en engagerande och tydlig ledare som kan förmedla mål och visioner som skapar ett utvecklande klimat där medarbetare trivs.

Du är strategisk, har god kommunikativ förmåga, är övertygande i kombination med lyhörd. Du har blick för hur den verksamhet du leder kan bidra till att utveckla helheten. Du är handlingskraftig, samt mål- och resultatorienterad. Du kommer att ha många kontakter inom organisationen, såväl inom Domstolsverket som med företrädare för landets domstolar samt med regeringskansliet, vilket förutsätter förmåga till gott samarbete. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från statlig verksamhet och likaså meriterande med erfarenhet från och kunskap om Sveriges Domstolar.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-06
Arbetsgivarens referensnummer: 2185-2016
Ansök här


Kontakt

Martin Holmgren
Generaldirektör
070-657 16 00

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Domstolsverket söker nu en planeringsdirektör.