JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Presskommunikatör med känsla för sociala medier till vårt medieteam

Arbetsbeskrivning

Vad erbjuder vi dig?

Mediearbetet ska leda till att medierna, och i förlängningen allmänheten, får ökad kunskap om Sveriges Domstolars uppgift och roll. Sveriges Domstolar tillhör de mest medialt påpassade offentliga verksamheterna i Sverige. Tillsammans med ytterligare två erfarna presskommunikatörer kommer du att fylla en viktig roll i arbetet med att fortsätta utveckla öppenheten och tillgängligheten i denna spän-nande och för samhället viktiga verksamhet.

I arbetet ingår att:

• Stötta medarbetare inom Sveriges Domstolar att planera, genomföra och följa upp medieaktiviteter. Det handlar exempelvis om stöd att ta fram pressmeddelanden och kommunikationsplaner men också att medieträna och utbilda företrädare för Sveriges Domstolar.

• Ge service till journalister via vår presstjänst och andra kanaler.

• Aktivt arbeta med att bygga en struktur för, och över tid utveckla, Sveriges Domstolars närvaro i sociala medier.

• Bemanna redaktionen för vårt Twitterkonto.

• Skriva nyhetsartiklar, reportage och andra typer av informationstexter för bland annat Sveriges Domstolars intranät och vår externa webbplats domstol.se, samt granska och bearbeta texter av olika slag.

• Bevaka och följa upp vad som rapporteras i media och nyhetsvärdera verksamhetsfrågor


Kvalifikationer

Din profil

Vi söker en driven, och engagerad presskommunikatör till vårt medieteam på enheten för extern kommunikation. Du:

• har relevant högskoleexamen inom kommunikation, journalistik eller annan likvärdig utbildning,

• har erfarenhet av mediearbete inom offentlig förvaltning eller av samhällsbevakning som journalist, gärna som rättsreporter eller liknande,

• har erfarenhet av att bygga struktur och organisation för myndighetens närvaro i sociala medier men också av att använda kanalerna,

• är en mycket god skribent, med ett enkelt, pedagogiskt och vårdat språk med god vana av textbearbetning och författande av nyhetsmässiga texter för olika kanaler,

• har lätt för att strukturera och organisera, och trivs med ett snabbt och omväxlande arbete,

• gillar att samverka med andra och ser relationsbyggande som en metod för att uppnå goda resultat på ett effektivt sätt,

• är en driven, nyfiken, intresserad person som gillar att skapa konkreta resultat.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Vikariat 13 månader. Heltid. Individuell lönesättning. Placeringsort är Jönköping.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-24
Arbetsgivarens referensnummer: 407-2017
Ansök här


Kontakt

Maria Jansson
Enhetschef
0701-86 00 27

Petra Thor Jonzon
Kommunikationschef
0703-201289

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Vilka är vi?

Enheten för extern kommunikation vid Domstolsverket ansvarar för det övergripande externa kommunikationsarbetet inom Sveriges Domstolar och tillsammans med enheten för intern kommunikation utgör vi en kommunikationsfunktion. Vi är tretton medarbetare. Uppdraget är att skapa förutsättningar för att organisationen ska kunna driva ett professionellt och effektivt externt kommunikationsarbete som bidrar till att verksamheten uppnår sina övergripande mål. Vi ansvarar för mediefrågor, varumärkes- och profilfrågor, trycksaker samt våra externa digitala kanaler. Vi driver också olika projekt, ibland regeringsuppdrag, som handlar om kommunikation.