JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Projektledare - Teknikenheten

Arbetsbeskrivning

På Domstolsverket får du möjligheten att arbeta tillsammans med grupp engagerade projektledare, förvaltare och supportpersoner. Avdelningen i vilken teknikenheten ingår omfattar förutom teknikenheten även lokalenheten samt säkerhetsenheten.

Arbetet sker i nära samarbete med avdelningens enheter och andra inblandade i bygg och teknikprojekten.

Domstolarna är enhetens huvudintressenter och arbetet sker i nära samverkan med ansvariga på domstolarna. Teknikområdet som enheten ansvarar för ligger tekniskt sett i framkant internationell och håller en hög kvalitet och funktionalitet. Projekten omfattar utveckling, uppgradering och införande av tekniska lösningar både i nya domstolar och mycket gamla kulturhistoriska byggnader.

Du kommer att vara ansvarig projektledare för främst teknikinstallationer i ombyggnads- och nybyggnadsprojekt. Arbetet innebär att man ska ha en helhetssyn rörande de tekniska system som är nödvändiga för att en domstol ska fungera så bra och ändamålsenligt som möjligt, ansvara för och rapportera om projektbudget, upprättande av projekthandlingar, utredningar, upphandlingar samt besiktningar.

Teknikuppdragen bedrivs till stor del som projekt och installationsentreprenader.

Arbetet kommer att ge dig stora möjligheter att utvecklas som både person och i yrkesrollen tillsammans med engagerade medarbetare och intressanta arbetsuppgifter.

Arbetet omfattar resor och medverkan vid möten, besiktningar, driftsättningar, support och utbildningar på domstolar över hela landet. Videokonferensteknik och mobilt arbetessätt är en viktig del för att minimera resandet och miljöpåverkan samt ger en ökad möjlighet till flexibilitet mellan arbete och fritid.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en teknisk examen, ingenjör eller motsvarande kompetens. Kunskap och erfarenheter av att ha arbeta som teknisk konsult eller projektingenjör ser vi som positivt och meriterande. Vi värdesätter att du är bekant med det entreprenadjuridiska regelverket och LOU. Vi söker dig som är engagerad och har en god social och kommunikativ förmåga och passar väl in i gruppen. Det är viktigt att du kan utrycka dig väl i det svenska språket, i både tal och skrift. Du är strukturerad, har ett gott omdöme, initiativförmåga, van att ta ansvar och har förmågan att se helheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-23
Arbetsgivarens referensnummer: 352-2017
Ansök här


Kontakt

Ulf Berggren
Enhetschef
036-15 53 87

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort Jönköping.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Att arbeta statligt innebär att skapa samhällsnytta för alla som bor i Sverige och bygga Sveriges relationer med omvärlden. Uppdraget är att på ett tillgängligt, rättssäkert och effektivt sätt utföra den verksamhet och tillämpa de lagar som riksdag och regering beslutat om. Inom kort flyttar vi in i renoverade och moderna lokaler i Jönköping.