JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Registratorsassistenter - sommarvikariat

Arbetsbeskrivning

• Registrera överklagade mål från tingsrätterna inom hovrättens domkrets samt mark- och miljödomstolarna och hyres- och arrendenämnderna i hela landet. Registreringen sker i Sveriges domstolars gemensamma målhanteringssystem Vera

• Öppna hovrättens inkommande post, såväl sedvanlig post som e-post och handlingar som kommer in direkt i målhanteringssystemet

• Besvara externa och interna förfrågningar på telefon och mail

• I övrigt utföra andra arbetsuppgifter som förekommer inom sektionen för arkiv och registratur

• I utbildningssyfte kan det bli aktuellt att bistå avdelningarna genom att t.ex. göra rättsutredningar, delta i beredningen av mål och ärenden samt skriva förslag till beslut


Kvalifikationer

Vi söker dig som är juriststuderande och har genomfört processrätten i juristutbildningen.

Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och ser datorn och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare har du mycket goda kunskaper i det svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du är ansvarstagande, serviceinriktad och noggrann. Du har lätt för att samarbeta men kan även arbeta självständigt. För att trivas hos oss och med arbetsuppgifterna bör du vara effektiv och ordningssam, även under tillfällen med hög arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Anställningen avser två sommarvikariat. Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-27
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/61
Ansök här


Kontakt

Marita Bjelkendal
Chef för arkiv och registratur
08-561 673 31

Stina Parmenvik
Personalhandläggare
08-561 670 99


Övrigt

Timanställning under hösten 2017 kan bli aktuellt.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Svea hovrätt

Svea hovrätt är landets största hovrätt med drygt 300 anställda. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Hovrättens lokaler är vackert belägna på Riddarholmen centralt i Stockholm. Organisatoriskt består hovrätten av åtta dömande avdelningar och en administrativ enhet. Sex av avdelningarna är allmänna avdelningar (brottmål och tvistemål) medan två av avdelningarna är specialiserade (miljö-, plan- och bygg- samt fastighetsrätt respektive immaterial-, marknadsförings- och konkurrensrätt, omfattande tvistemål, skiljemannarätt samt hyresrätt).

Den administrativa enheten söker under sommaren förstärkning av två registratorsassistenter.

Svea hovrätts arkiv- och registratorssektion består av 12 medarbetare. På registratorssektionen registreras varje år närmare 12 000 mål som överklagats hit.