JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Serviceinriktad ordningsvakt

Arbetsbeskrivning

Ett arbete för att införa fast säkerhetskontroll pågår och som ett led i detta söker vi redan nu ytterligare ordningsvakt. Du kommer att arbeta tillsammans med tre andra ordningsvakter, som delar på de arbetsuppgifter som utförs av ordningsvakterna.

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter och organisationer, allmänhet och media.

Som ordningsvakt på tingsrätten kommer du att tillsammans med övriga ordningsvakter:

• Se till att domstolens besökare blir väl bemötta, får god service och information samt är trygga i domstolens lokaler

• Ansvara för ordningshållning under förhandlingar och allmänhetens utrymme

• Vara tekniskt stöd i samband med förhandlingar och möten

• Bemanna receptionen och där ge service till besökare och hantera administrativa uppgifter och uppgifter inom den dömande verksamheten

• Ge intern service. I detta ingår intern kontorsservice, posthantering, lokaltillsyn, teknikfrågor, leveransmottagning, underhåll och skötsel

• Hantera passerkort, larm och besöksrutiner

• Vid behov delta i brandskyddsarbete och brandronder

När fast säkerhetskontroll införts kommer du även att bemanna denna tillsammans med övriga ordningsvakter.


Kvalifikationer

Du som söker ska ha gymnasiekompetens. Du ska ha ett aktuellt ordningsvaktsförordnande alternativt uppfylla kraven för att få genomgå polisens ordningsvaktsutbildning. Du ska ha minst två års arbetslivserfarenhet inom säkerhet/bemötande. Vi ser gärna att du har jobbat med service både internt och externt, t.ex. i reception eller vaktmästeri. Du är van datoranvändare med god teknisk kunskap. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska. Språk utöver dessa är meriterande.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor väl i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda. För att lyckas med arbetet krävs att du trivs med att ha kontakt med människor och skapa förtroende. Du tycker om att arbeta med service.

Arbetet inom ordningsvaktsgruppen är framför allt ett lagarbete som kräver mognad, flexibilitet, god samarbets- och kommunikationsförmåga. Arbetet kräver att du är prestigelös och både kan arbeta självständigt och i grupp. Som person är du stabil och pålitlig och kan hantera stressade och oväntade situationer.

Det är ett krav att du är villig att genomgå polisens ordningsvaktsutbildning samt utbildning för att använda röntgen om du inte redan har gjort det.

Tingsrätten eftersträvar att ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten. Nuvarande ordningsvakter är män. Vi ser därför gärna kvinnliga sökande.

För att hantera den kommande fasta säkerhetskontrollen är en ny organisation under uppbyggnad och vi förutsätter att du har intresse och fallenhet för att bidra till detta arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tingsrätten tillämpar sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-07
Arbetsgivarens referensnummer: 266-17
Ansök här


Kontakt

Anette Nilsson
Administrativ chef
036-15 67 02

Ola Depui
Administratör, ST inom Sveriges Domstolar
036-15 67 65

Mikael Malm
Tf rådman, Jusek
036-15 67 56


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Jönköpings tingsrätt

Jönköpings tingsrätt har idag ca 50 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler i centrala Jönköping i närheten av buss- och tågstation.

Vi söker nu ordningsvakter till vår administrativa avdelning. Avdelningen består i dagsläget av administrativ chef, två administratörer, en arkivassistent och två ordningsvakter.