JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Södertörns tingsrätt söker HR-specialist

Inledning

Södertörns tingsrätt är en av landets största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Tingsrätten är en öppen, modern och utvecklingsinriktad domstol med engagerade medarbetare, som deltar aktivt i utformningen av tingsrättens mål och visioner samt i kvalitetsarbetet. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet, enhetlighet och snabb handläggning, vilket möjliggörs genom ett gott samarbete mellan medarbetare, oavsett yrkesroll och organisatorisk tillhörighet. Alla på domstolen bemöts vänligt och med respekt och tingsrätten verkar för att det ska finnas goda möjligheter att förena arbete med privatliv. Domstolen uppfyller regeringens verksamhetsmål fullt ut.

Tingsrätten är indelad i sex dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen ansvarar för personal-, ekonomi-, arkiv-, IT- och servicefrågor. Som HR-specialist rapporterar du till den administrativa direktören.

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist hos oss spänner arbetet över hela HR-området, arbetsuppgifterna är av både operativ och strategisk karaktär. Tillsammans med din HR-kollega arbetar du konsultativt med att ge kvalificerat stöd till tingsrättens chefer inom rekrytering, rehabilitering, arbetsrätt, arbetsmiljöarbete, kompetensfrågor och lönebildning. I rollen ingår även att driva projekt, förändringsprocesser samt uppföljningar inom HR-området.

Du kommer att vara en viktig del i att skapa ett klimat där delaktighet, engagemang och ansvar genomsyrar verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom HR-området och du har några års erfarenhet av såväl strategiskt som operativt HR-arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt och effektivt sätt och tycker om att ta initiativ och driva på förändring och utveckling.

Du är både serviceinriktad och kundfokuserad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du anstränger dig i att leverera verksamhetsmässiga lösningar och har ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt. Som person är du lugn och stabil. Du är van att arbeta med processer så som rekrytering, rehabilitering och arbetsmiljö. Du har även arbetat med ledarutveckling och arbetsrätt.

God datorvana ser vi som en självklarhet.

Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i denna rekrytering.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%, tillsvidare med 6 månaders inledande provanställning

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 2019-122
Ansök här

Kontakt

Eva-Lena Norgren
08-561 660 01

Yurdagül Ugan, ST Domstol
08-561 660 91

Fredrik Nydén, Jusek
08-561 662 43


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Södertörns tingsrätt