JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Södertörns tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsplatsbeskrivning

Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserik organisation? Då är det här tjänsten för dig!

Södertörns tingsrätt är en av landets största tingsrätter och här arbetar ungefär 230 medarbetare. Vi är en öppen och modern domstol och vår verksamhet kännetecknas av kvalitet, enhetlighet och snabb handläggning. Tingsrätten består av sex dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Vi söker nu en eller flera domstolshandläggare till de dömande avdelningarna! 

Arbetsuppgifter 

Som domstolshandläggare får du arbeta med människors rättstrygghet och rättssäkerhet och tillsammans med andra utgör du navet i domstolen. Du ser till att domstolens för- och efterarbete i olika mål och ärenden genomförs på ett opartiskt och effektivt sätt. Arbetsuppgifterna är många och skiftande. Du arbetar i grupp tillsammans med dina kollegor, men arbetsuppgifterna utförs självständigt och med eget ansvar. Utöver dina handläggarkollegor arbetar du tillsammans med notarier, fiskaler och rådmän.

Som domstolshandläggare förbereder du inkommande mål tills de är klara för avgörande. Ibland hanterar du flera olika mål och ärenden parallellt och vissa mål innebär självständig beredning fram till förhandling. Du expediera domar, bevaka frister och planera rättegångsdagar och protokollföra vid rättegångar. En dag i domstolen är varierande och innehållsrik och du har mycket kontakt med kollegor, med allmänheten och med rättens parter, det vill säga advokater, åklagare, tolkar och vittnen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig. Du är utvecklingsorienterad och har god självinsikt. 

Du har avslutad gymnasieutbildning med examen eller annan avslutad utbildning på motsvarande nivå som bedöms likvärdig. Det är starkt meriterande om du har minst ett års erfarenhet av arbete som domstolshandläggare eller annan statlig tjänst som bedöms som likvärdig.

Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska. Övriga språkkunskaper kan vara meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Du ska bifoga examensbevis eller annan dokumentation som styrker examen eller avslutad utbildning i din ansökan och ange löneanspråk!

När Södertörns tingsrätt rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering och använder tester som en del i urvalsprocessen.

Vi kommer att avsluta rekryteringen efter sommaren, urval och intervjuer kommer dock ske löpande.

Provanställning 6 månader

Vi söker en eller flera domstolshandläggare. 

Viktigt när du registrerar din ansökan:
1. Motivera varför du har sökt anställning som domstolshandläggare och beskriv på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet. Detta skriver du i ditt personliga brev.

2. Bifoga examensbevis eller annan dokumentation som styrker examen eller avslutad utbildning i din ansökan

3. Ange löneanspråk!


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-04
Arbetsgivarens referensnummer: TSN 2019-97
Ansök här

Kontakt

Jenny Wingren, HR-specialist
08-561 660 84

Therése Samuelsson, HR-specialist
08-561 660 17

Yurdagül Ugan, ST
08-561 660 91

Fredrik Nydén, SACO-S
08-561 662 43


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Södertörns tingsrätt