JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Södertörns tingsrätt söker handläggarchef

Arbetsuppgifter

Som handläggarchef leder och utvecklar du arbetet inom handläggargruppen. Du har fullt personalansvar för 10 domstolshandläggare och genom ett coachande ledarskap säkerställer du att varje medarbetare har förutsättningar att utvecklas och lyckas. Du genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal samt tillgodoser att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas, planeras och genomförs i enlighet med verksamhetens mål.

Du har även ansvar för personalsamordningen inom handläggargruppen, rekrytering och introduktion av nyanställda. I din roll rapporterar du till chefsrådmannen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du samarbetar även med övriga handläggarchefer och mellanchefer på tingsrätten.

Utöver din chefsroll arbetar du, vid behov, operativt som domstolshandläggare, vilket innebär att du handlägger mål och ärenden, förbereder och planerar rättegångar, kallar till förhandlingar, expedierar domar och för protokoll.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har väl vitsordad chefserfarenhet med personalansvar. Du leder genom coachande ledarskap och bygger framgångsrika och välmående team. Du har väl dokumenterad erfarenhet av att driva och implementera verksamhetsutvecklingsfrågor med väl vitsordade resultat.

Du är en god arbetsgivarrepresentant och har en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare och skapa engagemang och arbetsglädje, både på grupp- och individnivå. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har god förmåga att fatta och stå för dina beslut, även i svåra situationer.

Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och tycker om att ta initiativ och driva på förändring och utveckling. Vidare känner du ett stort ansvar för ditt arbete, du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Arbetstempot är stundtals högt och för att trivas med arbetsuppgifterna bör du vara lugn och stabil samt ha god förmåga att hantera stress och kunna prioritera.

För att lyckas i rollen som handläggarchef behöver du också ha god samarbetsförmåga, vara lösningsorienterad och driven.

Tidigare erfarenhet från offentlig verksamhet i arbetsledande ställning kan vara meriterande och du har tidigare erfarenhet från administrativt arbete. Du är en van datoranvändare med god kompetens i Officepaketet och har lätt för att lära dig nya system. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och så även gärna på engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi använder oss av personlighetstester som en del av urvalsprocessen.

Tingsrätten ser gärna att medarbetarna har olika erfarenheter och bakgrund.

Du har 3-årig gymnasieutbildning med uttagen examen inom adekvat område och akademisk utbildning med examen inom adekvat område kan vara meriterande. Vid ansökan ber dig samtidigt bifoga examensbevis från avslutad utbildning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
6 månaders provanställning tillämpas

Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-03
Arbetsgivarens referensnummer: 2018-70
Ansök här


Kontakt

Jenny Wingren
HR-specialist
08-561 660 84

Yurdagül Ugan
Registrator (ST)
08-561 660 91

Fredrik Nydén
Rådman (Saco-S)
08-561 662 43


Övrigt

På tingsrätten bedrivs sedan flera år ett omfattande kvalitets- och utvecklingsarbete för att förbättra verksamheten.

Vi finns i en modern domstolsbyggnad med ljusa och fräscha lokaler nära Flemingsbergs station. Kommunikationerna hit är mycket bra!

Tingsrätten ingår i ett regionalt samarbete med Attunda, Nacka, Solna och Stockholms tingsrätter. Domstolarna har gemensam budget och samverkar inom flera områden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Södertörns tingsrätt

Södertörns tingsrätt är en av landets största tingsrätter med cirka 240 anställda. Tingsrätten är en öppen, modern och utvecklingsinriktad domstol med engagerade medarbetare, som deltar aktivt i utformningen av tingsrättens mål och visioner samt i kvalitetsarbetet. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet, enhetlighet och snabb handläggning, vilket möjliggörs genom ett gott samarbete mellan samtliga medarbetare, oavsett yrkesroll och organisatorisk tillhörighet. Alla på domstolen bemöts vänligt och med respekt och tingsrätten verkar för att det ska finnas goda möjligheter att förena arbete med privatliv. Domstolen uppfyller regeringens verksamhetsmål fullt ut.

Den dömande verksamheten vid tingsrätten bedrivs på sex avdelningar. Varje avdelning leds av en chefsrådman. Samtliga avdelningar består utöver chefsrådmannen av rådmän, varav en har i uppdrag att vara chefsrådmannens ställföreträdare, fiskaler, handläggarchef, domstolshandläggare och tingsnotarier. På samtliga avdelningar handläggs alla typer av mål och ärenden med undantag för konkursärenden, som handläggs på en avdelning.