JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Solna tingsrätt söker HR-specialist (vikariat)

Arbetsbeskrivning

Då en av våra två HR-specialister ska gå på föräldraledighet söker vi en HR-specialist för ett vikariat till vår administrativa avdelning.

Som HR-specialist på Solna tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Din roll kommer att vara bred och omfatta främst operativa men även strategiska frågor inom HR-området. Du arbetar konsultativt i förhållande till domstolens chefer och medarbetare i varierande HR-frågor. Du kommer att verka i en kunskapsintensiv och stimulerande miljö där din kompetens är efterfrågad. Ditt arbete kommer att ske i nära samarbete med tingsrättens andra HR-specialist och tillsammans kommer ni att utveckla och förbättra arbetsrutiner och processer inom HR samt vidareutveckla HR-specialistrollen. Löpande personaladministration och övrig administration och viss internservice ingår i tjänsten där en administratör stöttar i vissa frågor. I rollen ingår också att driva kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Du kommer att ingå i ett regionalt nätverk för HR-frågor tillsammans med HR-personal från de fem tingsrätterna i Stockholmsregionen. Du rapporterar till chefsadministratören.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara inom följande områden:

• Introduktion

• Rekrytering

• Friskvård, rehabilitering och arbetsmiljöfrågor

• Arbete med policys, riktlinjer och planer inom HR-området

• Arbetsrätt och avtalsfrågor

• Stöd till verksamhetens medarbetare

• Personaladministrativa system

• Övriga frågor som kan förekomma i en HR-funktion


Kvalifikationer

Vi söker dig som har kandidatexamen inom Personalvetarprogrammet eller motsvarande område. Du ska ha minst två års dokumenterad framgångsrik erfarenhet av HR-arbete, som specialist, generalist eller i annan form. Du ska också ha erfarenhet av att ha arbetat med kompetensbaserad rekrytering. Certifiering i de arbetspsykologiska testverktygen MAP och Matrigma är meriterande.

Du behöver vara lyhörd, kommunikativ och ha gott omdöme för att känna dig trygg i den konsultativa HR-rollen. Vidare bör du ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Du behöver kunna förutse problem men även kunna hantera oväntade situationer vilket kräver att du är flexibel i ditt arbetssätt och med kort framförhållning kan prioritera och planera om dina arbetsuppgifter. Du har förmågan att se nya perspektiv och komma med idéer för att stimulera och driva utvecklingen av HR-frågor i verksamheten. Om du dessutom har förmåga att etablera trovärdighet och påverka beslut genom att komma med förslag på olika lösningar kommer du att trivas hos oss. Du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift. Goda kunskaper i Officepaketet krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan där du bifogar betyg och examensbevis från universitet/högskola, intyg/betyg som styrker efterfrågade arbetslivserfarenheter samt anger löneanspråk.

I denna rekryteringsprocess använder vi arbetspsykologiska tester.

Tingsrätten eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse eller senast den 1 april 2018.
Vikariat, ca 12 månader.

Antal platser: 1
Lön: Individuell månadslön tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-07
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr. 917-2017
Ansök här


Kontakt

Therese Höök
HR-specialist
08-561 658 14
0701-86 65 56
therese.hook@dom.se

Ulrika Ålund
HR-specialist
08-561 658 13
070-186 65 86
ulrika.alund@dom.se

Christopher Cameron
Chefsadministratör
08-561 658 12
christopher.cameron@dom.se

Elina Jonsson (ST)
Domstolshandläggare
08-561 658 37
elina.jonsson@dom.se

Gun-Marie Taabu (Saco-S)
Rådman
08-561 658 27
gun-marie.taabu@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Solna tingsrätt

Solna tingsrätt är en öppen, modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Tingsrätten är med omkring 135 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. På tingsrätten handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vi arbetar i moderna lokaler i centrala Solna. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet vilket möjliggörs genom ett gott samarbete mellan medarbetare, oavsett yrkesroll och organisatorisk tillhörighet. Alla på tingsrätten bemöts vänligt och med respekt och tingsrätten verkar för att det ska finnas goda möjligheter att förena arbete med privatliv.