JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Solna tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med domare, notarier, beredningsjurister och andra domstolshandläggare kommer du att handlägga mål och/eller ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet.

Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera brottmålsrättegångar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar vid förhandlingar samt expediera domar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig.

Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå. Du är en van datoranvändare och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Din ansökan ska bestå av följande uppgifter:

För att vi ska kunna göra ett korrekt urval krävs att samtliga efterfrågade fält i din digitala ansökan är ifyllda.

1. I fältet för ditt personliga brev vill vi att du beskriver varför du har sökt anställning som domstolshandläggare på Solna tingsrätt och på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet. Ditt brev ska innehålla max 2000 tecken.

2. Bifoga slutbetyg från gymnasiet. Observera att CV och personligt brev inte ska biläggas.

Tester kommer att användas vid denna rekrytering.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-09-01
6 månaders provanställning tillämpas.

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-05
Arbetsgivarens referensnummer: 237-2017
Ansök här


Kontakt

Therese Ohlsson
Personaladmininstratör
08-561 658 14
therese.ohlsson@dom.se

Elina Jonsson (ST)
Domstolshandläggare
08-561 658 37
elina.jonsson@dom.se

Gun-Marie Taabu
Jusek
08-561 658 27

Teresa Heiskanen
Handläggarchef
08-561 659 59
teresa.heiskanen@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Solna tingsrätt

Solna tingsrätt är med omkring 135 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. På tingsrätten handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vi arbetar i moderna lokaler i centrala Solna.