JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Solna tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsbeskrivning

Solna tingsrätt är en av landets största tingsrätter med omkring 140 anställda. Domsagan omfattar Solna, Sundbyberg och Ekerö kommuner samt delar av Stockholms kommun.

Tingsrätten är indelad i fyra dömande avdelningar med en chefsrådman som chef för varje avdelning. Samtliga avdelningar handlägger både brottmål och tvistemål. På tre av avdelningarna arbetar ca 25 medarbetare medan det på den fjärde finns drygt trettio medarbetare. Det finns också en administrativ avdelning som leds av en chefsadministratör.

Arbetssättet präglas av lagarbete i ett bra arbetsklimat. Vi har en väl utvecklad beredningsorganisation.

Tingsrätten ingår i ett regionalt samarbete med Attunda, Nacka, Stockholms och Södertöms tingsrätter. Domstolarna har gemensam budget och samverkar inom ett flertal områden


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

En väl utvecklad förmåga att samarbeta med andra och att se till hela tingsrättens uppdrag är en förutsättning. Du har intresse för att utveckla och förbättra verksamheten.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-06
Arbetsgivarens referensnummer: 50-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Lena Egelin
Lagman
08-561 658 11
lena.egelin@dom.se

Christopher Cameron
Chefsadministratör
08-561 658 12
christopher.cameron@dom.se

Gun-Marie Taabu (Saco-S)
Rådman
08-561 658 27
gun-marie.taabu@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Solna tingsrätt

Solna tingsrätt är en av landets största tingsrätter med omkring 140 anställda. Domsagan omfattar Solna, Sundbyberg och Ekerö kommuner samt delar av Stockholms kommun. Vi finns i trevliga och modernt utrustade lokaler i närheten av Solna centrum. Vi strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.