JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Solna tingsrätt söker juristpraktikanter

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna som praktikant motsvarar till stor del de uppgifter som nyanställda notarier utför vid tingsrätten. Det övergripande målet med praktiken är att ge praktikanten en inblick i det dagliga domstolsarbetet samt i de olika mål och ärenden som förekommer vid en tingsrätt. Detta sker framförallt sker genom att du ges möjlighet att delta i det praktiska arbetet, vilket också kan innefatta uppgifter på avdelningens kansli.

Som juristpraktikant på Solna tingsrätt kan du, om möjlighet finns, vara protokollförare vid huvudförhandlingar i brottmål, häktningsförhandlingar, sammanträden enligt ärendelagen och sammanträden för muntlig förberedelse i enklare dispositiva eller indispositiva tvistemål.


Kvalifikationer

Praktiken ska vara kombinerad med uppsatsskrivande och ingå i juristexamen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Den första perioden gäller fr.o.m. den 27 mars t.o.m. den 2 juni. Den andra perioden fr.o.m. den 28 augusti t.o.m. den 3 november.
Omfattning: Heltid
Tillträde den 27 mars respektive den 28 augusti
Vardera period är begränsad till 10 veckor.

Antal platser: 1
Lön: Oavlönad praktik


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 960-2016
Ansök här


Kontakt

Ulrika Ålund
Personaladministratör
08-561 658 13
ulrika.alund@dom.se

Sofia Lund
Beredningjurist
08 561 658 86
sofia.lund@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Solna tingsrätt

Solna tingsrätt är med cirka 135 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. På tingsrätten handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vi arbetar i moderna lokaler i centrala Solna.

Vi söker studerande från juristprogrammet för praktik 2017.

Tingsrätten erbjuder fyra juristpraktikplatser per tioveckorsperiod. Under 2017 har vi två perioder, fr.o.m. den 27 mars t.o.m. den 2 juni och fr.o.m. den 28 augusti t.o.m. den 3 november.