JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Solna tingsrätt söker vikarierande arkivarie

Inledning

Solna tingsrätt är en öppen, modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Tingsrätten är med omkring 135 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. På tingsrätten handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vi arbetar i moderna lokaler i centrala Solna. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet vilket möjliggörs genom ett gott samarbete mellan medarbetare, oavsett yrkesroll och organisatorisk tillhörighet. Alla på tingsrätten bemöts vänligt och med respekt och tingsrätten verkar för att det ska finnas goda möjligheter att förena arbete med privatliv.

Vi söker nu en vikarierande arkivarie till vår administrativa avdelning, som består av drygt 20 medarbetare. Tillsammans ansvarar vi för HR, personal- och ekonomiadministration, reception, registratur, arkiv, teknik och IT-frågor, säkerhet samt nämnd- och salsfrågor.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Solna tingsrätts arkiv består av nytt material med hög efterfrågan av handlingar. Rollen kräver en person som tycker om rutinuppgifter och stimuleras av att hantera stora volymer av handlingar.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är:

  • att självständigt arbeta med att ordna mål och ärenden från tingsrättens avdelningar så att de överensstämmer med gällande föreskrifter. Det innebär att fördela handlingar som ska bevaras och gallras, kontrollera sekretess samt markeringar i tingsrättens målhanteringssystem Vera.

Andra förekommande arbetsuppgifter är:

  • att ta emot förfrågningar och expediera beställningar, både via telefon och via e-post från allmänhet, företag, andra myndigheter och parter i mål, samt registrering av mål och ärenden på vårt centrala målkansli.
  • att sortera och arkivlägga akter.
  • att tillsammans med huvudansvarig arkivarie vara delaktig i att driva vårt arkivarbete framåt och följa med i den tekniska utvecklingen.
  • vid behov bemanna tingsrättens reception, vilket innebär att hjälpa besökare tillrätta och svara på frågor från allmänheten och parter i mål.

 

Vi söker dig som (Kvalifikationskrav)

Du som söker ska ha akademisk utbildning om minst 40 p/60 hp arkivvetenskap.

Vi söker sig som har god förmåga att planera och strukturera ditt eget arbete och kan förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt. Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har goda kunskaper i Officepaketet och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

 

Din ansökan ska bestå av följande uppgifter:

För att vi ska kunna göra ett korrekt urval krävs att samtliga efterfrågade fält i din digitala ansökan är ifyllda.

1. I fältet för ditt personliga brev vill vi att du beskriver varför du har sökt anställning som arkivarie på Solna tingsrätt och på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet. Ditt brev ska innehålla max 2000 tecken.

2. Bifoga studieintyg som visar att du har efterfrågad utbildning. Komplettera din ansökan med studieintyget snarast möjligt om du inte redan har det att tillgå. Observera att CV och personligt brev inte ska biläggas.

Arbetspsykologiska tester kommer att användas vid denna rekrytering. 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 augusti 2018, eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %, Vikariat t.o.m. den 31 mars 2019, med möjlighet till förlängning

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-26
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 396-2018
Ansök här

Kontakt

Ulrika Ålund, HR-specialist
08-561 658 13

Anna Barck, Servicechef
08-561 658 02

Elina Jonsson, ST
08-561 658 37

Gun-Marie Taabu, JUSEK
08-561 658 27


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Solna tingsrätt