JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarie

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten söker två sommarnotarier under 2017. Tjänsten är en utbildningsplats och därför söker vi dig som är juriststuderande med minst en termin kvar av utbildningen. I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål, delta i förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

Du har genomfört processrätten och grundläggande förvaltningsrättslig utbildning. Du bör ha god språklig framställning, vara noggrann och ha god samarbetsförmåga.

Bifoga CV, betyg samt de intyg du vill åberopa.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningen är tidsbegränsad och omfattar cirka sex veckor under sommaren 2017 i två perioder. Period 1 v 25-30, period 2 v 28-33.

Antal platser: 2
Lön: Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/001

Ansök via epost till:
forvaltningsratteniumea@dom.se

Kontakt

Anna Frisén
Chefsadministratör
090-17 74 15
anna.frisen@dom.se

Emilia Pettersson
Notarie
090-177427
emilia.pettersson@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Umeå

Förvaltningsrätten i Umeå har ca 23 anställda – domare, föredragande, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Domstolen prövar tvister mellan enskilda och det allmänna (staten, landsting och kommun). Vid domstolen finns många olika typer av mål. Vi handlägger bl.a. mål som gäller socialförsäkring, skatter, tvångsvård av olika slag, bistånd enligt socialtjänstlagen, offentlig upphandling och laglighetsprövning enligt kommunallagen. Handläggningen är i de flesta målen i sin helhet skriftlig. I mål om tvångsvård hålls ofta en muntlig förhandling som komplement till det skriftliga materialet.

Förvaltningsrätten är samlokaliserad med Umeå tingsrätt. Sammanlagt finns ca 80 anställda vid domstolarna. Tingshuset är beläget i centrala Umeå.

Umeå är Norrlands största stad med ett stort universitet och rika möjligheter till fritidsaktiviteter. Staden har en ung befolkning och är mycket expansiv. Det är lätt att resa till och från Umeå. Flygförbindelserna är utmärkta och man kan resa komfortabelt med tåg på Botniabanan.