JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarie

Arbetsbeskrivning

Som sommarnotarie får du huvudsakligen arbeta vid Högsta domstolens registratorskontor. Därutöver får du möjlighet att hjälpa till med arbetet på målenheterna, t.ex. med rättsutredningar, samt att bistå administrativ fiskal.


Kvalifikationer

Behörig att söka är den som är svensk medborgare och som vid tidpunkten för anställningstidens början har läst och tenterat straff- och processrätt på juristprogrammet. Anställningen ska ha avslutats innan sökanden har tagit juristexamen. Du ska vara serviceinriktad och ha lätt att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Varaktighet, 6 - 8 veckor.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-01
Arbetsgivarens referensnummer: A642486
Ansök här


Kontakt

Alexandra Häll Åberg
Administrativ fiskal
08-561 666 33
alexandra.hallaberg@dom.se

Tove Levelind
Chef för registratorskontoret
08-561 666 46
tove.levelind@dom.se

Åsa Brundin
Justitiesekreterare
08-561 667 46
asa.brundin@dom.se


Övrigt

Till ansökan ska bifogas personligt brev, CV, betyg från juristprogrammet och övriga intyg eller betyg som åberopas.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Högsta domstolen

Högsta domstolens huvuduppgift är att avgöra sådana mål från hovrätten där ett avgörande från Högsta domstolen kan få betydelse som vägledning för hur liknande fall i framtiden ska bedömas av de allmänna domstolarna (tingsrätter och hovrätter) och för rättslivet i övrigt (t.ex. för åklagare och advokater) eller som behövs för att skapa en enhetlig rättstillämpning i domstolarna. Denna uppgift brukar kallas Högsta domstolens prejudikatbildande funktion och är således inte avsedd att tillgodose den klagandes intresse av att få målet prövat igen för att uppnå ett annat materiellt resultat än hovrättens avgörande.