JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarie

Arbetet innebär

Tjänstgöringen som sommarnotarie är ett tillfälle för dig som är nyfiken på Sveriges Domstolar att få en inblick i arbetet på domstol. I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål och ärenden, delta i förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt göra rättsutredningar.

Vi söker dig som

Vi vill att du har minst en termin kvar av juristutbildningen, har genomfört processrätt och grundläggande förvaltningsrätt och inte har tidigare erfarenhet av arbete i samma domstolsslag eller instans. Du bör ha goda betyg från genomförda delar av utbildningen, god språklig framställning, vara noggrann och ha god samarbetsförmåga.

Vid tillsättningen beaktas främst sakliga grunder, såsom förtjänst och skicklighet där skicklighet sätts främst.

Vilka är vi

Förvaltningsrätten i Falun är en mellanstor förvaltningsdomstol med en domkrets som omfattar Dalarnas och Gävleborgs län. Här tjänstgör drygt 50 personer bestående av domare, föredragande, notarier, domstolssekreterare och administrativ personal. Domstolen handlägger ett stort antal måltyper rörande tvister mellan den enskilde och det allmänna, dvs. stat, landsting och kommun. Det är fråga om bland annat socialförsäkringsmål, skattemål, mål om offentlig upphandling och tvångsingripanden mot person, biståndsmål enligt socialtjänstlagen och mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen. Vi arbetar i en modern domstolsbyggnad, som vi delar med Falu tingsrätt. Arbetet erbjuder generösa friskvårdsförmåner och flexibla arbetstider.

Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor, och vi strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade medarbetare och god arbetsmiljö. Vår arbetsplats präglas av ansvar, respekt och vänligt bemötande, och vi vill ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar också en jämn köns- och åldersfördelning.

Övrigt

Lediga tjänster: en eller flera.

Tidsbegränsad anställning


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Arbetsgivarens referensnummer: FFA 2019/6
Ansök här

Kontakt

Lennart Furufors, lagman
023-3830001

Catharina Laestadius, saco-s
023-3830002


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Falun