JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarier 2017

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består i att bereda mål, göra rättsutredningar, ta ställning till såväl praktiska som processuella frågor, ha kontakt med parter, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande samt i förekommande fall föra protokoll vid muntliga förhandlingar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett särskilt intresse av de rättsområden som förekommer vid Förvaltningsrätten i Malmö.

Kriterierna för att söka som sommarnotarie är att du är godkänd till och med termin sex på juristprogrammet och har påbörjat dina fördjupande kurser. Du får inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2017. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolarnas verksamhet, kommer vi i första hand att välja sökande som inte tidigare har erfarenhet från arbete som sommarnotarie.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-06-12
Tidsbegränsad till: 2017-08-04

Antal platser: 6
Förvaltningsrätten i Malmö kommer att rekrytera sex sommarnotarier inför sommaren 2017. Under åtta veckor, från och med den 12 juni till och med den 4 augusti 2017, har du möjlighet att få en inblick i domstolens verksamhet.

Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-05
Arbetsgivarens referensnummer: FMA 2016/513-1
Ansök här


Kontakt

Magnus Björnmarker
IT-administratör (ST-Domstol)
040-35 35 13
magnus.bjornmarker@dom.se

Karin Johnsson
Administrativ handläggare
040- 35 35 47
karin.b.johnsson@dom.se

Sonay Jalili
Förvaltningsrättsnotarie (Saco-S)
040-35 35 85
sonay.jalili@dom.se


Övrigt

För att din ansökan ska tas i beaktan, fyll först i förenkät och om du går vidare - registrera din ansökan i systemet. Bifoga därefter betygsutdrag över avslutade kurser inom juristprogrammet.

Kommande helger kan påverka möjligheten för kontaktpersonerna att svara på samtal och mejl.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings-och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Malmö

Förvaltningsrätten i Malmö är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar.

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten ligger mitt i Malmö och har ca 310 medarbetare. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Förvaltningsrätten handlägger ca 450 olika måltyper. De vanligast förekommande måltyperna är migrationsmål, skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om administrativa tvångsingripanden, körkortsmål och mål offentlig upphandling. Därutöver finns exempelvis mål avseende laglighetsprövning enligt kommunallagen och olika tillståndsmål. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning.

Förvaltningsrätten i Malmö är en modern domstol som prövar nya arbetsformer bl.a. genom att arbeta i arbetslag. Vi försöker ständigt utveckla arbetsformerna för att ytterligare öka kvalitén i arbetet och för att uppfylla de krav medborgarna ställer.