JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarier 2018

Arbetsuppgifter

Som sommarnotarie får du övning i att tillämpa dina teoretiska kunskaper genom kvalificerat praktiskt juridiskt arbete. Du får möjlighet att utveckla din förmåga att identifiera och analysera juridiska problem och att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer att få göra rättsutredningar, medverka vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till domar och beslut. Du kommer i första hand att arbeta med mål enligt socialtjänstlagen och viseringsmål enligt utlänningslagstiftningen. Du arbetar under handledning av en erfaren jurist.


Kvalifikationer

Du har med gott resultat studerat minst sex terminer på juristprogrammet. Du ska inte ha avslutat din utbildning före augusti 2018.

Du har goda betyg från genomförda delar av utbildningen och du är duktig på att uttrycka dig såväl skriftligen som muntligen. Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad och noggrann samt har en god analytisk förmåga och ett gott omdöme.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet kommer vi i första hand att välja sökande som inte har någon eller endast ringa erfarenhet av arbete på domstol.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-06-11
Tidsbegränsad till: 2018-08-03
Tidsbegränsad anställning under tiden 11 juni - 3 augusti 2018.

Antal platser: 6
Lön: Inarbetade semesterdagar utgår ej i ledighet utan betalas ut som semesterersättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-16
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0056
Ansök här


Kontakt

Jannice Ribberström
Administrativ fiskal
031-732 71 54
jannice.ribberstrom@dom.se

Kristina Veress Hagmar (Saco-S)
Föredragande jurist
031-732 72 65


Övrigt

Utöver de formella kraven kommer hänsyn att tas till ditt intresse för offentlig rätt och förvaltningsprocessrätt. Anställning sker på handlingarna.

Registrera ditt CV och personliga brev direkt i systemet och bifoga betygsutdrag från juristutbildningen till din ansökan. Du ska inte bifoga några andra dokument.

Vänligen notera att din ansökan endast behandlas om den är fullständig och om du har besvarat alla frågor.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Domstolen har sex dömande avdelningar där varje avdelning har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migration, skatt eller socialförsäkring.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter. Du arbetar tillsammans med positiva, kunniga och drivna medarbetare. Miljön karaktäriseras av förtroende och engagemang.

Förvaltningsrättens värdeord är rättssäkerhet, kompetens och hänsyn.