JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarier

Arbetsbeskrivning

Syftet med att kammarrätten tar emot sommarnotarier är att bereda så många juridikstuderande som möjligt praktisk erfarenhet av juridiskt arbete i domstol i anslutning till studierna.

Som sommarnotarie i kammarrätten kommer du att få möjlighet att utveckla din förmåga att identifiera och analysera juridiska problem och att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du kommer bl.a. att få delta i beredningen av mål, göra rättsutredningar, föredra mål och upprätta förslag till domar och beslut. Arbetet sker under handledning av en jurist i domstolen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett särskilt intresse för de rättsområden som förekommer i Kammarrätten i Jönköping.

För att söka som sommarnotarie ska du vara studerande på juristprogrammet. Vårterminen innan sommaren ska vara minst din sjätte termin och vid anställningens början ska du ha läst och tenterat förvaltningsprocessrätt.

Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete.

Vi vill att du i rekryteringsverktyget skriver ett personligt brev, högst ca en A4-sida långt, där du motiverar varför du vill arbeta som sommarnotarie i kammarrätten.

Anställning sker på handlingarna. Detta innebär att vi utöver de formella kraven fäster stor vikt vid ditt personliga brev.

Av 28 § lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar följer att föredragande i kammarrätt ska vara svenska medborgare.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tidsbegränsad anställning, sex veckor.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-06-19
Eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till: 2017-07-30

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 17-2017/24
Ansök här


Kontakt

Lena de Verdier
Administrativ direktör
036-15 68 02

Jenny Ulfsdotter
Administrativ fiskal
036-15 68 53


Övrigt

Du söker denna anställning via rekryteringsverktyget Visma Recruit, följ länken för vidare anvisningar.

Du bör bifoga dokumentation som styrker det du angett i din ansökan.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Kammarrätten i Jönköping

Kammarrätten i Jönköping är en allmän förvaltningsdomstol med ca 75 anställda, varav ca 55 är jurister.

Domstolens mål rör främst tvister mellan enskilda och myndigheter. Kammarrätten i Jönköping prövar överklagade avgöranden från förvaltningsrätterna i Jönköping, Linköping och Växjö. De vanligaste måltyperna är skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen samt olika mål som avser tvång mot person såsom psykiatrimål, mål enligt lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga och mål enligt lagen om vård av missbrukare.

Kammarrätten ligger centralt i Jönköping.

Vi erbjuder en modern och trivsam arbetsplats som präglas av kompetens, öppenhet och laganda.