JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarvikarierande domstolshandläggare till registratur och arkiv

Arbetsuppgifter

Du arbetar på domstolens registratur eller arkiv. Arbetsuppgifterna är självständiga, omväxlande och utförs under eget ansvar. Du har kontakt med parter och allmänhet via telefon, skrift och mejl. Förvaltningsrätten i Göteborg är en av de första domstolarna med digital akthantering.

Som sommarvikarierande domstolshandläggare på registraturen arbetar du i huvudsak med viseringsärenden. Förvaltningsrätten får cirka 5000 viseringsmål per år och är den enda domstolen i Sverige som hanterar sådana. Viseringsmålen kommer till domstolen då parter överklagat visumansökningar som fått avslag av svenska ambassader runt om i världen. Det kommer även förekomma registrering av bistånds- och migrationsärenden. I allt arbete ingår mejlkorrenspondens på svenska och engelska.

Som sommarvikarierande domstolshandläggare på arkivet handlägger du akter i avgjorda mål, såsom bevakning och registrering av delgivning. I arbetet ingår även sortering och arkivering av handlingar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som

• Har gymnasieutbildning,

• Har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration,

• Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift,

• Arbetar obehindrat i olika datasystem.

Om du tidigare har haft administrativt arbete på myndighet är detta meriterande. Du har ett stort intresse och fallenhet för administration. Du är en positiv person med mycket gott omdöme. Du har hög känsla för service, ansvarstagande och noggrannhet. Du har lätt för att samarbeta men kan även självständigt lösa arbetsuppgifter. För att trivas hos oss och med arbetsuppgifterna behöver du vara effektiv och ordningssam, även under tillfällen med hög arbetsbelastning. Vidare har du goda kunskaper i det svenska och engelska språket både i tal och i skrift.

Dina personliga egenskaper är avgörande i rekryteringen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde sker i maj eller juni, enligt överenskommelse.
T.o.m. v. 34.

Antal platser: 5
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-23
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/0249
Ansök här


Kontakt

Frida Augustin
HR-specialist
031-732 71 51
frida.augustin@dom.se

Kristina Veress Hagmar
Föredragande jurist, SACO-S
031-732 72 65

Denise Zetterström
Domstolshandläggare/ST
031 - 732 73 10


Övrigt

Det kommer ingå ett digitalt färdighet- och personlighetstest i ansökningsförfarandet.

I den här rekryteringen tar vi endast emot ansökningshandlingar via vårt rekryteringssystem Visma. Se under ”Ansökan”.

Detta är en tillfällig anställning på heltid under juni - augusti, om möjlighet finns gärna deltid redan under maj för upplärning. Du ska kunna arbeta till och med vecka 34.

Intjänade semesterdagar betalas ut som semesterersättning. Möjlighet till kortare semester kan diskuteras. Semester är dock inte möjligt under veckorna 26 – 31.


Om Förvaltningsrätten i Göteborg

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största förvaltningsdomstolar med drygt 350 medarbetare. Målet för vår verksamhet är att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Domstolen har sex dömande avdelningar där var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv samt enheten för service och säkerhet.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete?

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av Sveriges största domstolar. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra.

Förvaltningsrätten är centralt belägen med moderna och ljusa lokaler vid Heden i Göteborg.

Välkommen med din ansökan!