JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker beredningsjurister till Patent & marknadsdomstolen

Arbetsbeskrivning

Stockholms tingsrätt söker dig som vill arbeta som beredningsjurist och själv-ständigt bereda mål och ärenden, göra rättsutredningar, föredra mål och ärenden för avgörande. Du kommer att upprätta protokoll vid förhandlingar och sammanträden samt skriva förslag till avgöranden. Arbetsuppgifterna avser främst tvistemål och domstolsärenden om t.ex. registrering av varumärke. Stockholms tingsrätt kommer att bli värd för den nordisk-baltiska regionala avdelningen av den enhetliga patent domstolen i Europa (UPC). Detta innebär att Patent och marknadsdomstolen kommer att stå för kanslifunktionen och beredningsjuristens arbete bedöms även omfatta frågor rörande UPC.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är notariemeriterad och har kunskap inom immaterialrätt och marknadsrätt.

Beredningsarbetet i tingsrätten är ett hantverk som ställer krav på såväl juridisk skicklighet som god analytisk förmåga. Du arbetar självständigt och resultatinrik-tat med bibehållen noggrannhet. Med en helhetssyn tar du fram kort- och långsiktiga planer och förutser och löser problem. Du har en god kommunikativ förmåga där du förmedlar information både tydligt, enkelt och konstruktivt. Mycket goda språkkunskaper, särskilt i engelska krävs.

Erfarenhet av juridiskt arbete inom immaterialrätt och marknadsrätt är merite-rande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2017/0647
Ansök här


Kontakt

Anders Dereborg
Chefsrådman
08-561 651 73
Anders.Dereborg@dom.se

Nadjwan Baballos
HR-specialist
0856165085
nadjwan.baballos@dom.se

Anette Skalmark, ST inom Sveriges Domstolar
Domstolshandläggare
08-561 654 37


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 280 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar varav en avdelning utgör Patent- och marknadsdomstolen. Patent- och marknadsdomstolen handlägger som enda tingsrätt i landet mål och ärenden inom immaterialrätt, marknadsföringsrätt och konkurrensrätt. Från första november 2017 kommer Stockholms tingsrätt bli värd för den nordisk-baltiska regionala avdelningen av den enhetliga patent domstolen i Europa (UPC, Unified Patent Court). Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som bl.a. svarar för HR-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen.

Tingsrätten söker nu en eller flera immaterialrätts- och marknadsrättsintresserade beredningsjurister till Patent- och marknadsdomstolen.