JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker chef för enheten för registrering och arkiv

Arbetsbeskrivning

Stockholms tingsrätt söker dig som vill leda och utveckla arbetet inom enheten för registrering och arkiv. Du har personalansvar för registratorer och arkivarer och arkivhandläggare och genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal. Du ansvarar också för att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses. En viktig del av arbetet är samordningen inom enheten avseende bland annat personalplanering, rekrytering och introduktion av nyanställda. Samarbete med andra avdelningar och övriga chefer på tingsrätten ingår i arbetet för att på bästa sätt utveckla tingsrättens gemensamma uppdrag. Du är direkt underställd den administrativa direktören och kommer på olika sätt att arbeta med att utveckla och följa upp verksamheten vid enheten.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare chefserfarenhet inom administration eller service. Du har en avslutad högskoleutbildning om minst 180 hp och det är meriterande om du har utbildning inom juridik eller arkivvetenskap.

Som person är du är öppen, drivande, målmedveten och beredd att engagera dig i tingsrättens utvecklingsarbete med hela tingsrättens bästa i fokus. Med en helhetssyn tar du fram kort- och långsiktiga planer och förutser och löser problem. Som person är du förtroendeingivande. Du skapar goda relationer och gott samarbete med personer på olika nivåer i organisationen. Du drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen och du är medveten om dina styrkor och svagheter. Du ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier och tar snabbt in ny kunskap och använder din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga där du förmedlar information både tydligt, enkelt och konstruktivt.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och är en van datoranvändare särskilt med erfarenhet av att arbeta i Word och Outlook.

Tingsrätten lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning med inledande provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-23
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2017/0634
Ansök här


Kontakt

Johanna Helgesson
HR-specialist
08-561 65 087

Eva Sjölund
Administrativ direktör
08-561 650 58

Anette Skalmark, ST inom Sveriges Domstolar
Domstolshandläggare
08-561 654 37


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 280 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar varav en avdelning utgör Patent- och marknadsdomstolen. Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som består av enheten för central administration, enheten för service och säkerhet samt enheten för registrering och arkiv. Den administrativa avdelningen arbetar med intern och extern service. På enheten för registrering och arkiv arbetar för närvarande 19 medarbetare uppdelat på registratorer, arkivarier och arkivhandläggare.