JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker en HR-specialist

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist på Stockholms tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. I din roll kommer du självständigt att driva rekryteringsprocesser enligt en kompetensbaserad metod. Dessutom kommer du att fungera som ett konsultativt stöd till chefer på tingsrättens sex avdelningar i HR-frågor, exempelvis inom arbetsmiljö och arbetsrätt.

Som HR-specialist kommer du ingå i ett regionalt nätverk för HR-frågor tillsammans med HR-specialister från de fem tingsrätterna i Stockholmsregionen. Därtill ingår det viss bemanningsplanering och löpande administration i din roll.


Kvalifikationer

Vi söker sig som har en högskoleutbildning från personalvetarprogrammet eller motsvarande. Vi vill även att du har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och erfarenhet av att vara chefsstöd i arbetsmiljöfrågor och rehabilitering från en statlig verksamhet.

Som person inger du förtroende och har en förmåga att skapa samarbete på olika nivåer i organisationen. För att trivas hos oss behöver du ha en vilja och förmåga att hjälpa andra och ha lätt för att sätta dig in i andras situation. Du har ett gott omdöme och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du tar ansvar för din uppgift, är proaktiv och tar initiativ till att själv lösa uppkomna problem. Som person är du lugn och stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Du är en van datoranvändare med mycket god kompetens i Officepaketet. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska.

Tingsrätten lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Vikariat 1 år

Antal platser: 1
1

Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-20
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2018/0174
Ansök här


Kontakt

Johanna Rosén
HR-specialist
08-561 650 84

Johanna Helgesson
HR-specialist
08-561 650 87


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 280 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar varav en avdelning utgör Patent- och marknadsdomstolen. Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som består av enheten för central administration, enheten för service och säkerhet samt enheten för registrering och arkiv. Den administrativa avdelningen arbetar med intern och extern service. På enheten för central administration arbetar för närvarande 13 medarbetare och enheten leds av en administrativ direktör. Som HR-specialist kommer du ha ett brett samarbete med olika funktioner inom administrationen.