JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker en eller flera beredningsjurister

Arbetsbeskrivning

På Stockholms tingsrätt är beredningsjuristens roll väsentligen skild från tingsnotariens. Din uppgift som beredningsjurist blir att självständigt bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgörande, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till avgöranden. Arbetsuppgifterna avser främst dispositiva tvistemål men även familjemål. Du kommer även få leda muntliga förberedelser och avgöra mål när förutsättningar finns. I beredningsarbetet ingår även vissa arbetsledande uppgifter för notarier på avdelningen samt att, tillsammans med chefsrådmannens ställföreträdare, utveckla och samordna vissa utbildningsinsatser för notarierna.

Beredningsjuristen ska stå för kvalitet och kontinuitet i beredningsrutinerna på avdelningen.


Kvalifikationer

Du ska vara notariemeriterad från tingsrätt.

Vi söker dig som har en god problemlösningsförmåga eftersom du bl. a. har förmåga att se till helheten och är duktig på att prioritera. Du arbetar resultatorienterat, lär dig snabbt och kan använda din kunskap flexibelt. Inom ramen för ditt arbete driver du ditt arbete självständigt, tar egna initiativ och har en hög anpassningsförmåga samt förhåller dig entusiastisk och positiv även i utmanande situationer. Du har en mycket god kommunikativ förmåga vilket gör att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Beredningsarbetet i tingsrätten ställer höga krav på juridisk skicklighet men vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Provanställning 6 månader tillämpas.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-14
eller enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning tillämpas


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-02
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/0367
Ansök här


Kontakt

Nadjwan Baballos
HR-specialist
0856165085
nadjwan.baballos@dom.se

Malou Lindblom
Chefsrådman
08-561 65 375
malou.lindblom@dom.se

Anette Skalmark, ST inom Sveriges Domstolar
Domstolshandläggare
08-561 654 37


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 280 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar som arbetar teambaserat i avdelningar. Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som bl.a. svarar för personal-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen.